Турецькі вчені розробили тест, який визначає штами коронавірусу

Турецькі вчені розробили тест, який визначає штами коронавірусу
Фото ілюстративне

В Ізмірському економічному університеті, що на заході Туреччини, розробили тест, який за три години визначає «британський», «південноафриканський» та «бразильський» штами COVID-19.

Про це повідомив заступник завідувача кафедри біомедичної інженерії, доцент Осман Долука, пише Громадське.

Діагностичний набір, який учені створюють у співпраці з університетом та компанією Genz Biotek, аналізує послідовності генів коронавірусу на основі спеціального програмного забезпечення. Оцінка результатів ПЛР-тесту дає зрозуміти, чи є проба, відібрана у пацієнта, одним із трьох відомих світу штамів — «південноафриканським», «бразильським» або «британським».

«Ми виявляємо коронавірус методом ПЛР. Під час проведення тесту досліджується невелика частина РНК вірусу… Інтерпретуючи результати ПЛР за допомогою розробленого нами програмного забезпечення, легко можна зрозуміти, чи є зразок, відібраний у пацієнта, певним штамом вірусу», — розповів він.

Для отримання результату потрібно три години. Науковець запевняє, що штами коронавірусу успішно виявили протягом першого експерименту, який тривав у квітні 2021 року.

Зараз університет уже на завершальній стадії проєкту з розробки діагностичного набору. Учені почали його створювати 5 місяців тому.

Читайте також: В Україні за минулу добу – понад 2 тисячі нових хворих на COVID та 166 померлих


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За минулу добу на Волині виявили 77 хворих на коронавірус. Одужало – 142
Наступна новина Помер луцький бізнесмен, засновник «Велозони»
Останні новини
Схожі новини