У 2019 році суди України розглянули 310 справ щодо булінгу

У 2019 році суди України розглянули 310 справ щодо булінгу

Протягом 2019 року судами України було розглянуто 310 справ щодо булінгу, із них в 122 справах було винесено рішення про накладення стягнення.

У переважній кількості випадків (102 справи) суд призначав штраф, який найчастіше накладався на батьків дитини, яка звинувачувалась у булінгу, – повідомляє Освіта.ua.

84 справи було відправлено на доопрацювання до органів поліції і також 84 справи було закрито за відсутністю складу правопорушення або у зв’язку із спливом строку позовної давності.

У 9-ти випадках суд виніс попередження, яке не передбачено в санкції статті щодо булінгу учасника освітнього процесу, а у 20 справах суд обмежився усним зауваженням.

Також, в 10 випадках було призначено громадські роботи (які на думку експертів призначаються у невеликій кількості випадків, оскільки не є ефективними) і в одному випадку – зобов‘язання публічно вибачитись.

Довідка: булінг (цькування) — це діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Замовити смачні страви до столу можна у «КарабасіБарабасі»
Наступна новина «Мікрорайон ЛПЗ перетворюється на хутір», - лучани просять відновити вечірні маршрути №9 і №9а
Останні новини
Схожі новини