У 2019-му «Волиньгаз» інвестував у безпеку газопостачання понад 22 мільйони

У 2019-му «Волиньгаз» інвестував у безпеку газопостачання понад 22 мільйони
Фото ілюстративне

У 2019-му відповідно до інвестиційної програми АТ «Волиньгаз» скерувало 22,68 мільйона гривень на ремонт газових мереж та заміну об'єктів газопостачання. З них 8,23 млн була передбачена на придбання та встановлення безплатних лічильників газу для волинян.

Про це повідомили у пресслужбі «Волиньгазу».

Кошти, які були виділені на фінансування інвестиційної програми, насамперед спрямовуються на підтримку в робочому стані державних газорозподільних мереж і на виконання заходів для забезпечення безперебійності та безаварійності газопостачання.

Було інвестовано в капітальний ремонт 8-ми будівель газорегуляторних пунктів, замінено морально застаріле та технічно непридатне запірно-регулююче обладнання в 54-ох газорегуляторних пунктах (ГРП) та шкафних регуляторних пунктах ШРП, замінено 27 відключаючих засувок на газопроводах. Також проведено капітальний ремонт 35 засобів електрохімічного захисту.

На ці роботи підприємство виділило близько 14,45 мільйона гривень.

Утім такі роботи – лише частина із запланованого, адже через падіння обсягів транспортування природного газу (на 15,4 % у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року) значно зменшились і тарифна виручка підприємства, кошти з якої йдуть на фінансування заходів  інвестиційної програми.

Як розповідають на підприємстві, підготовку до опалювального сезону 2019-2020 рр. та всі  роботи з ремонту газових мереж доводилось проводити в умовах найнижчого рівня фінансування за всі роки. 

«Інвестиційних коштів не вистачає на модернізацію запірно-регулюючого обладнання ГРП, ШРП, заміну будинкових регуляторів тиску газу, запірної арматури на розподільних газопроводах, оновлення парку транспортних засобів, обладнання. Уже не перший рік відкладаємо заходи щодо модернізації лабораторії, придбанню спецавтотранспорту, переносимо закупівлю компютерної техніки, сучасного зварювального обладнання.   Однак, нам все ж вдалось здійснити значний обсяг робіт, аби забезпечити безперебійність і безаварійність газопостачання. Окрім того, товариство також придбало і використовує для технічного обстеження газопроводів сучасні прилади діагностики», – розповів директор технічний АТ «Волиньгаз» Павло Козюк

Також у рамках інвестпрограми у 2019 році АТ «Волиньгаз» витратило на закупівлю безплатних  лічильників та комплектуючого обладнання для них понад 5,399 млн грн. За ці кошти майже 5,9 тисячі волинських сімей було безплатно замінено прилади обліку газу.

Довідка: акціонерне товариство «Волиньгаз» забезпечує природним газом майже 250 тис. сімей волинян. Рівень газифікації області природним газом становить майже 70%, або 10 міст, 16 селищ міського типу та 632 села. Приладами обліку оснащено понад 85% споживачів. Станом на 1 жовтня 2019 року у Волинській області експлуатується більше 7 тис. км розподільних газопроводів

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Найбільша мрія – щоб дитина знову стала на ноги. Який стан хлопчика, котрий захворів на поліомієліт
Наступна новина До Луцька можуть приєднати ще три громади
Останні новини
Схожі новини