До Луцька можуть приєднати ще три громади

До Луцька можуть приєднати ще три громади

У Міністерстві регіонального розвитку пропонують приєднати до Луцька приміські території, зокрема Гірко-Полонківську, Боратинську та Заборольську об’єднані громади.

Про це – у сюжеті 12 каналу.

У Боратині вважають: якщо громада спроможна, то їй треба дати шанс розвиватись. Також, кажуть, є побоювання і стосовно ролі громади у великій агломерації.

«Напевно, ті громади, які дійсно показали якісь результати роботи, які мають хороші фінансові показники, хай би вони працювали надалі. Думаю, від того користь буде не тільки Волинській області, а напевно, і обласному центру. Напевно, і несправдливо було б, якби тільки розвивалося одне місто, а навколишні села відчували якісь певні проблеми», – пояснив голова Боратинської громади Сергій Яручик.

Проти приєднання і в Гіркій Полонці. Ця громада утворилась майже рік тому.

«Має бути окрема об’єднана громада. Ми до цього дуже довго йшли, ми це отримали. Зараз у нас 7 400 осіб населення, маємо інфраструктуру. В нас є три потужні школи. У нас немає якоїсь необхідності йти до когось. Оскільки ми об’єднана громада, то до нас можуть ще йти», – каже голова Ніна Симонович.

Експерти ж наголошують, що приєднання до міста може відбутись лише за бажанням жителів громад.

Та все ж, якщо до Луцька приєднаються всі навколишні території, це може загрожувати чималими вилученнями з бюджету.

«Це може призвести до збільшення і так великої реверсної дотації, яка зараз більше 80 мільйонів, до 140. Це буде вилучення з бюджету, і внаслідок цього ще більша кількість коштів буде вилучена», – розповіла радниця з питань децентралізації Волинського ЦРМС Оксана Урбан.

Також у Міністерстві регіонального розвитку на Волині бачать менше громад, аніж має бути за створеним перспективним планом – 74. Тож пропонують об’єднати деякі,вже створені ОТГ. До Липинської приєднати Підгайцівську, до Торчинської – Смолигівську й Затурцівську. Для того, аби приєднатись до міста чи об’єднатись з існуючою громадою, головам ОТГ необхідно надіслати свої пропозиції в облдержадміністрацію якнайшвидше.

Нагадаємо, 25 жовтня Прилуцька сільська рада ухвалила остаточне рішення про приєднання до Луцька.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У 2019-му «Волиньгаз» інвестував у безпеку газопостачання понад 22 мільйони
Наступна новина Корисні івенти у Луцьку на тиждень. ДУМАЙТЕ
Останні новини
Схожі новини