У чому переваги SEO-просування для бізнесу: поради фахівців

У чому переваги SEO-просування для бізнесу: поради фахівців
Фото ілюстративне

SEO-просування сайтів — одна з найефективніших методик по залученню цільової аудиторії. 

Більшість людей для пошуку інформації, товарів, послуг користуються пошуковими системами, кажуть експерти команди Business Site, які нещодавно провели дводенний майстер-клас для своїх клієнтів. 

Разом із ними детальніше розглянемо, навіщо бізнесові вкладати кошти у SEO-просування сайту.

Навіщо SEO-просування сайту

Що ви робите, коли потрібно знайти інформацію чи товар? Можливо, звертаєтеся до близьких чи підписників у соціальних мережах. Та переважна більшість користувачів йдуть зі своїм питанням у Google. Бо це швидко і дає 90% гарантії результату. 

Такій аудиторії можна продавати. Бо на відміну від людей у соцмережах та осіб, яким надходить емейл-розсилка, ці користувачі вже мають намір щось купити і просто шукають, у кого. Але, на жаль, ці люди не шукають далі другої сторінки пошукової видачі. Тому сайти, які залишилися “на задвірках”, просто втрачають потенційних покупців. 

Чому це вигідно?

Розглянемо два способи потрапити на очі покупцеві: контекстна реклама та SEO-просування. Перший варіант — за гроші. SEO-просування після певних матеріальних вкладень та через деяких час почне приносити “гарячих” клієнтів бізнесові майже “за так”. 

“От, наприклад, на якийсь сайт із пошукових мереж щомісяця переходить 6000 користувачів. Якщо залучати стільки ж людей за допомогою реклами, знадобиться близько 10 тисяч доларів. Необхідний бюджет на SEO-просування у місяць значно нижчий”, — діляться власним досвідом у Business Site й одразу додають: “Якщо вашого сайту немає у пошуковій видачі по релевантних запитах, хтось інший працюватиме з вашими потенційними клієнтами”.

До того ж ефект від SEO триматиметься, навіть коли всі роботи по просуванню припиняться. Сайт утримується на перших позиціях ще кілька місяців, а потім почне “падати”. Пошукова реклама припиняється миттєво, тільки но на вашому рекламному акаунті закінчуються кошти. Отже, фінансова перевага SEO над контекстною рекламою очевидна.

Чи всім підходить SEO?

Ефект від просування є у різних нішах, проте через довге очікування результату цей метод не підходить для стартапів. Молодим компаніям та новоствореним сайтам потрібно вкластися у рекламу, яка дозволяє отримати клієнтів тут і зараз. 

Також такий формат просування не дієвий для трендових речей, які сьогодні модні, а завтра вже ні. Також не окупиться інвестиція в SEO для локального бизнесу. Місцеві кав’ярні та спа-центри мають шукати інший спосіб заявити про себе в інтернеті, зокрема, додати інформацію про заклад на Google-мапу міста.  

Сподіваємося, ви зрозуміли, чому так важливо приділяти увагу SEO-просуванню та по-іншому подивитеся на чинну маркетинг-стратегію вашої компанії. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинську школярі повертаються за парти
Наступна новина «Міг втратити кінцівки». У Ковельській лікарні чоловіку одночасно врятували обидві ноги
Останні новини
Схожі новини