«Міг втратити кінцівки». У Ковельській лікарні чоловіку одночасно врятували обидві ноги

«Міг втратити кінцівки». У Ковельській лікарні чоловіку одночасно врятували обидві ноги

У Ковельському МТМО судинні хірурги одночасно оперували обидві ноги пацієнту, який міг їх втратити через перекриття стегнових артерій.

Хворий звернувся в судинну хірургію Ковельського МТМО зі скаргами на болі в обох ногах та кульгавість, що значно посилювалась при ходьбі до 500 метрів та заважала пацієнту нормально рухатись, – йдеться на сторінці медзакладу.

Після проведення обстеження ніг виявили практично повне перекриття обох поверхневих стегнових артерій.

«Командою ендоваскулярних хірургів проведено відновлення прохідності артерій шляхом стентування обох кінцівок одночасно. Операція тривала 30 хвилин. Стенти були імплантовані в обидві ноги всього через прокол в паховій ділянці з обох сторін без наркозу і анестезії. Це дозволило пацієнту вже наступного дня вільно ходити, а на третій день його виписали з лікарні. Лікарям – щира вдячність за врятоване здоров’я, а пацієнтам порада - вчасно звертатися до фахівців, адже погіршення кровопостачання у кінцівках може загрожувати втраті їх життєздатності», – йдеться у дописі.

 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У чому переваги SEO-просування для бізнесу: поради фахівців
Наступна новина Степанов каже, що в Україні дуже гостро стоїть проблема постковідного синдрому
Останні новини
Схожі новини