У чотирьох волинських патологоанатомів позитивні тести на коронавірус

У чотирьох волинських патологоанатомів позитивні тести на коронавірус

У 4 волинських патологоанатомів підтвердилися позитивні тести COVID-19, нині вони перебувають на самоізоляції.

Про це розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк, пише Суспільне.

«На мою думку, це не було пов’язано з тим вскриттям, яке вони проводили. Тому що там все таки вони мали костюми біозахисту. Вони були екіпіровані і аналізи робили в той самий день, коли вони проводили маніпуляції. Як на мене, інфікування вже було до того. Я думаю, що реально інфікованих відсоток значно вищий, ніж той що в нас є і в більшості молодих людей захворювання протікає безсимптомно. Тому прошарок інфікованих є досить значний. І тому вживаються такі карантинні заходи», – розповів Ігор Ващенюк. 

На Волині виявлено 7 нових лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Загалом в області зареєстровано 26 випадків захворювання на коронавірус.Ігор Ващенюк розповів про стан медиків Луцької міської клінічної лікарні, у яких взяли аналізи на ПЛР-тести. Каже: виявлено осіб, які нині обстежуються.

«Частина там повторно, а частина додаткові обстеження. Вони всі відправлені на Київ, ще аналізів не має. Але, ті що є, то поки що негативні», – зазначив він. 

За словами керівника обласного управління охорони здоров’я станом на сьогодні волинські медики не мають костюмів біозахисту та ізоляційних халатів. Гроші на це виділили.

«Їх немає на ринку і їх купити складно, тому на перший час є, але їх недостатньо. Якщо з масками і рукавичками для першої зустрічі з інфекцією, то ми це маємо. Отримали з держрезерву, отримали гуманітарну допомогу, то по цих позиціях є проблема. Як будете виходити із ситуації? Шукаємо, на жаль, вони відсутні на ринку України і світу. Ніхто не був готовий до такої кількості, до такого споживання. Тому є готовність шити багаторазові костюми, але нас цікавлять одноразові, щоб їх можна було міняти, для того, щоб адекватно захистити медичний персонал», – розповів Ващенюк.

Ігор Ващенюк припускає, що пік захворюваності може бути на Великодні свята.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зменшення кількості захворілих на коронавірус – це результат карантину, - Зеленський
Наступна новина Відомо, які супутні захворювання мали померлі з COVID-19 в Україні
Останні новини
Схожі новини