У ДФС пояснили, чому не можуть контролювати продаж контрафактного алкоголю

У ДФС пояснили, чому не можуть контролювати продаж контрафактного алкоголю

Продавець підакцизних товарів, який не зареєстрований в якості приватного підприємця, не може бути просто так перевірений співробітниками ДФС, тим більше немає права на вилучення контрафактну продукцію у разі її виявлення.

Про це йшлося під час пленарного засідання 19 сесії Волинської обласної ради, передає ІА «Волинські новини».

Як повідомила начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук, податківці не можуть проходити у приміщення чи перевіряти автомобілі осіб, які фактично торгують підакцизними товарами, але не зареєстровані як підприємці, без їхньої згоди. Відповідно, не можуть вилучити фальсифікований товар. Податківці зверталися з листами в Нацполіцію з проханням сприяти в цій роботі та не допускати торгівлі сурогатом в районах Волині. 

Водночас, планують запустити мобільний додаток «Легальний акциз», де можна буде перевірити законність торгівлі алкоголем та сигаретами онлайн, а також повідомити про випадки продажу без акцизних марок, чеків, дозвільних документів підакцизних товарів, а також про продаж алкоголю та цигарок неповнолітнім.

Фото: Світлана Савчук

Джерело Волинські новини


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині кредитуватимуть сільгоспвиробників коштами обласного і місцевих бюджетів
Наступна новина Волинь - у топі областей із найгіршим інтернет-покриттям
Останні новини
Схожі новини