«У дитини не було симптомів пневмонії». Лікарі прокоментували смерть 5-річної дівчинки у Луцьку

«У дитини не було симптомів пневмонії». Лікарі прокоментували смерть 5-річної дівчинки у Луцьку
Фото ілюстративне

Медики прокоментували смерть 5-річної Вікторії Смаль із Луцька, яка померла від пневмонії у Волинській обласній інфекційній лікарні. Кажуть, у дитини не було жодних ознак пневмонії чи ковіду.

Про це йдеться у сюдеті телекомпанії «Аверс».

Нагадаємо, у Луцьку 16 червня померла від пневмонії 5-річна Вікторія Смаль. Батьки звернулися у лікарню через сильні болі у животі в дитини і високу температуру. 

Захворіла дівчинка у четвер, 11 червня, у лікарні провела вихідні, а рентген зробили аж у понеділок.

Лікарі запевняють, що симптомів пневмонії чи ковіду не було. У дівчинки тільки болів живіт, тому й узялися лікувати черевну порожнину.

«Живіт у неї був і далі абсолютно інтактний, тобто м’який. Лікар, яка чергувала з неділі на понеділок, каже, що живіт м’який, що треба викликати хірурга, бо дійсно було більше подібно на хірургічну патологію», – розповіла завідувачка відділення кишкових інфекцій Ірина Капустіна.

«Хірург був категоричний, що немає ніякої хірургії, і вирішили зробити все-таки рентген органів черевної порожнини, тому що бувають такі випадки, що воно не пропальповується, щоб вже точно виключити хірургію. Ну і заодно, звичайно, зробили рентген легень, тому що і планували його зробити, оскільки діагноз ставився пневмонія. В органах черевної порожнини патології не виявлено, а легені уже були уражені дуже сильно», – каже лікарка.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Лікарі кажуть: коли дівчинку уже поховали, результати на ковід-19 прийшли негативні. Разом з тим дитині тест зробили зарано, адже його проводять не раніше як на 5-й день хвороби – тоді її можна виявити.

Поки ще чекають висновку патологоанатома.

 
Смерть п’ятирічної лучанки: медики прокоментували ситуацію

А далі історія про те, коли в боротьбі за життя важлива кожна секунда. Що вже говорити за дні. Медики Волинської інфекційної лікарні прокоментували смерть 5-ї дівчинки Вікторії Смаль, у якої була підозра на коронавірус та попередній діагноз пневмонія. За їх словами - встановили тільки у понеділок, і ніяких явних ознак хвороби у дитини не було. Підписуйтесь на наш ю-туб канал, та дивіться новини у зручний для вас час: https://www.youtube.com/user/mediaavers/featured

Posted by Телекомпанія "Аверс"/ Avers television company on Tuesday, 23 June 2020

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відпочивальники є, але бази закриті. Що буде цього року з туристичним сезоном на Світязі
Наступна новина Учені розповіли, коли може початися друга хвиля коронавірусу і якою вона буде
Останні новини
Схожі новини