У «Дії» відтепер можна завантажити «жовтий» ковід-сертифікат. Як

У «Дії» відтепер можна завантажити «жовтий» ковід-сертифікат. Як

На порталі «Дія» тепер можна завантажити «жовтий» COVID-сертифікат про щеплення першою дозою вакцини проти коронавірусу.

Про це йдеться на Telegram-каналі «Дії», пише Громадське.

Сертифікати про вакцинацію однією дозою можна отримати без біометричних документів — потрібен лише електронний підпис (КЕП). Такий СOVID-сертифікат можна видрукувати або зберегти на телефон.

Спершу треба авторизуватися на порталі «Дія» за допомогою електронного підпису (КЕП). Потім необхідно натиснути на «Отримати СOVID-сертифікат» на головній сторінці або в розділі «Послуги».

Далі потрібно підписати згоду про обробку персональних даних КЕПом. Коли «Дія» знайде дані про вакцинацію в реєстрах, вам надійде повідомлення про це на електронну пошту.

А ще нещодавно з'явилася можливість отримати через «Дію» у PDF-форматі та видрукувати міжнародний сертифікат про щеплення двома дозами.

Навіщо потрібні «жовті» сертифікати?

Вони дають бонуси у «жовтій» зоні карантину, але у «червоній» не діють. З 23 вересня в Україні вже запровадили «жовту» зону карантину.

Тепер заклади освіти можуть працювати, якщо не менш як 80% працівників матимуть «жовті» або «зелені» COVID-сертифікати, тобто будуть вакциновані однією або двома дозами.

Також працювати можуть кінотеатри, театри, музеї та інші культурні заклади, спортзали та басейни, якщо принаймні 80% працівників вакциновані однією або двома дозами.

Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим та чи дотримуватися карантинних обмежень, залишається за власником, зазначали раніше у МОЗ. 

Нагадаємо, у Луцьку біля драмтеатру утворилася чимала черга з охочих щепитися


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Ковельщині продовжили канікули для школярів
Наступна новина У Луцьку наречених безплатно вчитимуть сімейному життю. Кажуть, забагато розлучень
Останні новини
Схожі новини