На Волині підлітки можуть отримати тисячу за вакцинацію. Як це працює?

На Волині підлітки можуть отримати тисячу за вакцинацію. Як це працює?
Фото умовне з відкритих джерел

На Волині станом на 7 лютого 1 600 підлітків віком від 14 до 18 років отримали дві дози вакцини проти COVID-19.

Про це розповіла головна спеціалістка обласного управління охорони здоров’я Людмила Рожко у коментарі «Суспільному».

Дехто з неповнолітніх вже почав оформлювати документи, щоб отримати тисячу гривень за вакцинацію. Як розповіла Людмила Рожко, аби отримати гроші вакцинованим підліткам потрібно відкрити картку в одному з банків-партнерів та подати заявку в застосунку «ДІЯ».

«На сьогодні дітям вже видають ID-картку, це є біометричний документ, згідно з яким вони зможуть завантажити «Дію», де зможуть завантажити цю картку «ЄПідтримки». Єдиний момент, чи усі мають картку, до якої вона буде прив’язана? Але є партнери-банки, їх є більше ніж достатньо», – розповіла головна спеціалістка обласного управління охорони здоров'я.

Зі слів Людмили Рожко, щоб відкрити картку – неповнолітній разом із батьками має прийти у банк-партнер. Із собою потрібно мати: паспорт та індивідуальний податковий номер.

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів, діти віком від 14 до 18 років, можуть витратити тисячу гривень на: квитки в кіно, театри, концерти, книги, залізничні та авіаквитки, тренування, освітні курси, позашкільні гуртки, перебування в літньому таборі, канцелярію та спорттовари. Цими грошима можна розрахуватися за харчування у навчальному закладі та проживання в гуртожитку.

П’ятнадцятирічна лучанка Ніно Бондарук першу дозу вакцини отримала 30 листопада. Нині школярка має дві дози. Дівчина розповіла, що хоче витратити гроші на розваги та подорожі.

 «Думала над тим, щоб придбати квиток на концерт. Решту грошей витрачу на японські комікси, або на подорож у Київ чи інші міста України», – каже Ніно Бондарук.

">http://

Зранку 7 лютого школярка встигла оформити банківську картку та оновила «Дію». Каже, що тепер чекає на виплату тисячі гривень, щоб використати її. 

Нагадаємо, раніше «Перший» детально розповідав про те, хто і як може придбати ліки за «ковідну» тисячу.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я був в стані шоку». Водій, який на смерть збив єпископа у Луцьку заперечує, що втікав з місця ДТП
Наступна новина Аналізи, яким можна довіряти: як обрати лабораторію
Останні новини
Схожі новини