У Дії з'явилася довідка про несудимість

У Дії з'явилася довідка про несудимість

У додатку Дія тепер доступний один із найпопулярніших документів серед українців – довідка про несудимість. Раніше її можна було отримати або у сервісних центрах МВС або через посередників. Замовити її можна вже з 8 лютого.

Для цього знадобиться Дія.Підпис, – повідомляє Обозреватель.

Нововведення презентували сьогодні, 8 лютого, на Diia Summit, який транслювався на YouTube-каналі Дія.

"Це одна із найдоступніших і одна з найпроблемніших послуг, яка надається сервісами МВС. У рік їх замовляють понад 500 тисяч", – заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Так, вже сьогодні довідка доступна у додатку. Її можна буде згенерувати лише за кілька кліків – прямо у смартфоні.

Це документ, який видає МВС про те, що людина не була судима, не притягувалась до кримінальної відповідальності та не перебуває у розшуку. Наприклад, цю довідку можуть вимагати під час влаштування на роботу або у військкоматі. А також і в інших випадках: під час оформлення громадянства, отримання або продовження посвідки на проживання, отримання або поновлення деяких особистих документів.

"Це довідка для оформлення на роботу, оформлення візи для виїзду за кордон, для участі в тендері, усиновлення або встановлення опіки, оформлення громадянства, оформлення або поновлення документів та ін", – зазначив Монастирський.

Раніше повідомлялося, що у додатку Дія запрацювала оновлена функція електронного підпису. Щоб оформити Дія.Підпис, українцям більше не доведеться крутити головою перед камерою смартфона. Натомість тепер треба кліпати, пояснив Михайло Федоров.

Читати також: В Україні пенсіонери отримають безкоштовні смартфони, – Зеленський


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин став найефективнішим гравцем футбольної першості Угорщини
Наступна новина Пісні з чоловічим характером: Арсен Мірзоян 25 лютого вразить Луцьк
Останні новини
Схожі новини