У двох волинян виявили хворобу Лайма після укусів кліщів

У двох волинян виявили хворобу Лайма після укусів кліщів
Фото ілюстративне

Цьогоріч в області зареєстровано 2 випадки хвороби Лайма (мешканці Горохівського району та Нововолинська). В одному випадку хворий виявив кліща після відвідування лісу, в іншому випадку жінка пов’язує  своє захворювання з перебуванням на відпочинку в Закарпатській області. 

Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр.

У 2021-му працівники лабораторного центру дослідили більш як 1800 кліщів. Збірали їх в рекреаційних зонах, лісосмугах, дачних масивах м.Луцька, м.Нововолинська, м.Ковеля, Луцького, Ківерцівського, Рожищенського, Маневицького,  Любешівського, Горохівського та Ковельського районів.

У понад 10% виявлено збудники бореліозу, найбільше заражених кліщів у — м.Луцьку (20%), Луцькому та Маневицькому районах (12%).   

Цього року за медичною допомогою звернулось понад 100 осіб (в тому числі 32 дітей) з приводу покусів кліщами,  а близько 60 лучан — з проханням дослідити  кліща, вилученого з тіла після укусу. В 35% було виявлено збудників  хвороби Лайма. Присмоктування  кліщів відбувалися на території лісопаркових насаджень, відпочинкових зон, дачних масивів та прибудинкових територій м.Луцька, Луцького, Горохівського, Ківерцівського районів.         

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Горохові величезну будівлю виставлять на продаж. Шукають інвесторів
Наступна новина Мер шукає роботу для лучанки з кришталевою хворобою
Останні новини
Схожі новини