У Горохові величезну будівлю виставлять на продаж. Шукають інвесторів

У Горохові величезну будівлю виставлять на продаж. Шукають інвесторів

У Горохові продадуть з аукціону недобудоване приміщення терапевтичного корпусу Горохівської центральної районної лікарні. Воно стоїть вже 30 років і перебуває в аварійному стані, - кажуть посадовці Луцької районної ради.

Будівлю внесли до переліку тих, що підлягають приватизації у 2021 році, під час сесії Луцької районної ради у четвер, 10 червня.

Нагадаємо, недобудований терапевтичний корпус – це 9 тисяч квадратних метрів площі і 5 поверхів, що ніколи не використовувались. Вже 30 років будівля стоїть пусткою практично у центрі Горохова.
Раніше районна рада планувала знайти забудовника, який дасть нове життя будівлі, а натомість надасть 10-15% квартир як соціальне житло. Відшукати такого інвестора поки не вдалося.

«Ми розмовляли майже з десятьма забудовниками – луцькими, рівненськими, тернопільськими, але жоден з них не погодився», - каже радник голови районної ради Юрій Ройко.

«Деякі з них навіть не погодилися приїхати подивитися. Відкривають карту, бачать 8 тисяч населення і кажуть, що це безперспективно. Їх цікавлять великі міста. Луцьк, наприклад. Навіть Рожище не є привабливим. Там вже 6 років не можуть продати 8-квартирний будинок», - додає голова райради Олександр Омельчук.

Однак посадовці не залишають надії знайти інвесторів. Тепер розглядають продаж будівлі підприємству, яке облаштує там виробництво. Приміщення оцінять експерти, визначать його вартість, а тоді – відбудеться аукціон.

«Якщо не продамо до кінця року, знову оголосимо аукціон… В разі успішного завершення отримаємо нові робочі місця, розвиток економіки. Залишати так, як є, не можна – рано чи пізно приміщення без опалення, ремонту просто завалиться», - каже посадовець.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер атовець з Волині. Він боровся з важкою недугою
Наступна новина У двох волинян виявили хворобу Лайма після укусів кліщів
Останні новини
Схожі новини