У двох волинських селах оголосили карантин через сказ

У двох волинських селах оголосили карантин через сказ

У селах Оздів та Ратнів Луцького району оголосили карантин через виявлення сказу в корів на місцевих фермах. Ветлікарі уже вакцинували всю худобу, 28 грудня приїхали щеплювати домашніх тварин у домогосподарствах.

Як розповів Суспільному начальник Луцької райдержлікарні ветмедицини Андрій Ткачук, якщо не запобігти цій хворобі у тварини, то наслідки можуть бути летальними. Після застосування вакцини повторне щеплення проводять через один рік.

"Досить небезпечна хвороба. У котів та собак агресія проявляється, слиновиділення сильне при хворобі. При укусі попадає слина в рану та іде зараження людини чи тварини", – розповів ветлікар.

Щоб впродовж дня обійти усі будинки у селі, ветлікарі розділилися на п'ять груп. Зі слів старости сіл Ратнів і Озеряни Галини Яковець, місцеві жителі організувалися та очікували на приїзд медиків.

"В Ратневі є 250 домогосподарств. Люди дуже чекали, бо мало бути в понеділок. Усі організувалися: хтось тварин вдома закрив, з розумінням до цього віднеслися", – каже жінка.

Вакцинування в Оздові та Ратневі завершили о 17:00 і загалом щепили понад 400 домашніх тварин. Упродовж цього року на Волині виявили 31 випадок сказу тварин, – зазначив керівник відділу Держпродспоживслужби Сергій Войтюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Напружена, але контрольована: яка ситуація на кордоні з білоруссю
Наступна новина У громадах Волині через талі дощові води затопило майже 2 тисячі гектарів городів
Останні новини
Схожі новини