Волинянин встановив світовий рекорд. Він створює шедеври з яєчної шкарлупи

Волинянин встановив світовий рекорд. Він створює шедеври з яєчної шкарлупи

17 липня Реєстр Рекордів оголосив світовий рекорд Заслуженого майстра народної творчості України Анатолія Бойка в номінації “Перша авторська колекція експонатів з яєчної шкаралупи, інкрустованої металом”.  

Уродженець Тернопільщини Анатолій Бойко багато років проживає у Володимирі-Волинському, – йдеться на сайті міськради.

За фахом він – різьбяр по дереву й художній дизайнер, а усі інші вміння набув з досвідом роботи. За 30 років творчої діяльності опанував 17 мистецьких технік, серед яких є 2 авторські, котрі не мають аналогів. У його авторській колекції налічується більше 700 робіт, багато з яких знаходяться у приватних колекціях Польщі, США, Канади, Японії, Італії, Греції, Англії, Німеччині та інших країн, в багатьох музеях України та у власних фондах.

Свідки рекорду мали можливість ознайомитися з ювілейною виставкою майстра, а також інформацією про нього, яку підготували працівники відділу культури та туризму виконкому Володимир-Волинської міської ради. З неї дізналися, що найулюбленішим видом творчості Анатолія Бойка є писанкарство.

Починаючи з 2009 року, він займається декоруванням яєць у сучасному мистецькому стилі і замість воску та фарб використовує метал. Техніку кування по яєчній шкаралупі та вирізьблення освоїв самостійно. Для роботи майстер використовує курячі, індичі, качині, гусячі, перепелині та страусині яйця.

Перед роботою яйце видуває, миє, просушує. Обковує яйця міддю, латунню, алюмінієм і сріблом, а потім вирізає все зайве. Деякі сувенірні яйця  прикрашає бурштином, малахітом, агатом, оксидіаном, бірюзою та яшмою. Залежно від складності проекту на виготовлення сувеніру  йде від кількох днів до місяця.  Ескізів майстер не робить, хоча вже на початках кожної роботи має бачення кінцевого результату.

 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу коронавірус виявили у 31 волинянина. Де саме?
Наступна новина У Франції горить один з найбільших готичних соборів. Його підпалили навмисно
Останні новини
Схожі новини