У громаді на Волині виявили другий випадок сказу: закликають вакцинувати тварин

У громаді на Волині виявили другий випадок сказу: закликають вакцинувати тварин

У Павлівській територіальній громаді за останні кілька тижнів виявили вже другий випадок сказу домашньої тварини.

Про це повідомили у Володимирській райдержадміністрації.

Як стало відомо зі звіту працівників ветеринарної служби, у селі Луковичі домашній кіт повернувся додому із ранами на голові, нанесеними невідомою твариною. Кіт поводився агресивно, кігтями травмувавши господаря, який намагався обробити йому рани, а згодом вкусив господиню та ще двох осіб. На виклик прибули спеціалісти ветслужби, які зачинили кота у клітці та розпочали за ним спостережання. Невдовзі тварина померла, а лабораторні аналізи виявили у неї сказ.

Окрім лікування контактних осіб, довелось негайно впровадити і карантинні заходи на території цього населеного пункту, а також наближених до нього сіл Орищі та Замличі. Відтак, ветпрацівники розпочали вереринарно-освітню роботу з населенням шляхом подвірних обходів та роз’яснень щодо необхідності вакцинації домашніх тварин. Для профілактики подальших захворювань вакцинація здійснювалась препаратом «Рабістар».

Вочевидь, виявлення проблеми зі сказом у безпосередній близькості до власних господарств стало для людей переконливим: за короткий період у цих населених пунктах вдалось провести імунізацію 197 котів, 88 собак та 15 коней. Втім, радять спеціалісти, мешканцям будь-яких населених пунктів, а особливо тих, що розташовані поруч з лісами, варто наперед подбати про здоров’я своїх домашніх улюбленців та інших свійських тварин, що піддаються зараженню сказом. Єдине правильне рішення – це профілактична вакцинація, яка допоможе запобігти багатьом проблемам у господарстві.  

Тож районна протиепізоотична комісія закликала громадян бути відповідальними господарями та, вакцинувавши власних тварин, допомогти відповідним службам у справі протидії поширенню такого небезпечного захворювання, як сказ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Історії з окупованого Криму»: у Луцьку презентували фотовиставку про життя на півострові
Наступна новина ДТП у Луцьку: водій буса заднім ходом збив жінку
Останні новини
Схожі новини