У Кабміні пояснили, чому гривня зміцнюється, а ціни не падають

У Кабміні пояснили, чому гривня зміцнюється, а ціни не падають
Фото ілюстративне

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявляє, що у зв’язку зі зміцненням гривні повинні швидше падати ціни. 

Про це повідомляє «Українська Правда».

«Від будь-якого явища хтось виграє, хтось програє. Зміцнення гривні це добре для громадян України, тому що вони стають багатшими. Кожна гривня, яку людина отримує більше важить. За неї можна більше купити. Але існує проблема, що при зниженні курсу гривні не так само стрімко падають ціни. З цим потрібно працювати. Це робота Антимонопольного комітету», – розповів Олексій Гончарук.

З його слів, у Кабміні роблять усе для того, щоб рівень конкуренції на всіх цих ринках був сильнішим і, як наслідок, ціни знижувалися швидше.

«Але тут не кожна подія впливає з сьогодні на завтра. Окремі речі, такі як зниження чи посилення гривні, впливає поступово. Це поступово впливає на те що ціни або ростуть повільніше, або знижуються по окремих позиціях. Але вони мають знижуватися швидше. Від того, що зміцнюється гривня є і ті, хто програють. Програють перш за все наші експортери. Ми розуміємо цей негативний вплив і шукаємо можливість їм зменшити негатив від цього явища…», – додав він.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Зібрались незрозумілі люди і проголосували», – Бондар про призначення керівника обласної лікарні
Наступна новина У селі Крупа добудовують дитячий садок
Останні новини
Схожі новини