«Зібрались незрозумілі люди і проголосували», – Бондар про призначення керівника обласної лікарні

«Зібрались незрозумілі люди і проголосували», – Бондар про призначення керівника обласної лікарні

Відбір кандидатури на посаду головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні відбувається з порушенням процедури, вважає частина депутатів Волинської обласної ради.

Такі заяви обранці зробили під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства, що відбулася 11 грудня, пише «ВолиньPost».

Нагадаємо, напередодні, 10 грудня, відбулося засідання конкурсної комісії, де під час таємного голосування депутати, а також інші члени комісії, обирали одного із кандидатів. Таких було двоє: екскандидат у народні депутати від «Слуги народу», судинний хірург обласної лікарні Сергій Пісачук та медичний директор з хірургічної допомоги обллікарні, судинний хірург Олександр Дудар. Конкурсна комісія більшістю голосів підтримала Пісачука.

«Вчора засіла комісія, яка не має жодного відношення до ради. Сьогодні нам привели одного із кандидатів. Рада не має права обирати, але має право рекомендувати. Депутати мають право знати обох кандидатів, сьогодні тут присутній один.

Вчора зібралася якась незрозуміла група людей, проголосували якось не зрозуміло і привели сьогодні одного із кандидатів, аби потім поставити обласну раду перед фактом – є один кандидат і все. Ми зараз говоримо про потужну установу і це – важливо. Завжди дотримувалась процедура, люди це обговорювали, але так як це відбувається – не можна», – говорить депутат Волиньради Володимир Бондар.

Депутат обласної ради Олександр Зінчук також переконаний, що нового очільника ВОКЛ Сергія Пісачука планують призначити незаконно. Він вважає, що під час конкурсної комісії не було дотримано процедури проведення виборів, а саме – комісія була закритою.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Перший» вручив нагороду героєві місяця Павлу Зініну з Устилуга
Наступна новина У Кабміні пояснили, чому гривня зміцнюється, а ціни не падають
Останні новини
Схожі новини