У Камені-Каширському хочуть закрити залізничну станцію

У Камені-Каширському хочуть закрити залізничну станцію
Фото: газета Полісся

У райцентрі на Волині можуть закрити залізничну станцію.

Як передає газета Полісся, листа з проханням дати відповідний дозвіл на це ПАТ «Укрзалізниця» надіслала на адресу Камінь-Каширської міської ради. 

Як поінформувала секретар міської ради Наталія Бащук, керівництво залізничників порахувало, що за 6 місяців поточного року Державне підприємство «Камінь-Каширське лісове господарство» навантажило лісодеревиною всього лише 70 вагонів, вивантажено у місті товарів різними суб’єктами господарювання 73 вагони.

«Це, за їхніми обрахунками, складає лише 0,8 вагона на добу за згаданий період, – говорить Наталія Миколаївна. – Залізничники переконують, що таке господарювання для них є дуже нерентабельним. А тому просять дати дозвіл на закриття залізничного вузла і здійснювати в майбутньому вантажні перевезення через станцію у Ковелі».

Варто відмітити, що кілька років тому керівництвом «Укрзалізниці» припинено рух пасажирських вагонів з м. Камінь-Каширський до м. Ковель. Цим були невдоволені особливо малозахищені категорії громадян, пенсіонери і люди з інвалідністю. Тому сьогодні навіть важко спрогнозувати, як така заощадлива політика вплине на економічний розвиток району, в більшій мірі міста. Адже тепер всю лісопродукцію треба буде доставляти вантажним автотранспортом напряму до Ковеля, до якого 50 кілометрів.

Нагадаємо, що залізниця сполученням Ковель–Камінь-Каширський була введена в дію більше 100 років тому під час війни австро-німецької коаліції проти Росії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Києві запустили швидкісний потяг, який з'єднав центр міста із аеропортом «Бориспіль». ВІДЕО
Наступна новина Волинян просять допомогти у пошуку грабіжника. ФОТО
Останні новини
Схожі новини