У Канаді маркуватимуть усі шкідливі продукти харчування

У Канаді маркуватимуть усі шкідливі продукти харчування

Канада запровадить обов’язкове маркування усіх продуктів харчування, що мають підвищений вміст шкідливих речовин.

Про це повідомляє «День».

Продукти харчування, що містять більше 15% денної норми цукру, солі чи насичених жирів, будуть позначатися спеціальними знаками. При чому ці позначки розміщуватимуться на видному місці нагорі упаковки.

За словами міністра охорони здоров'я Канади Жінет Петітпа Тейлор, цей крок дозволить зробити «здоровий вибір – найлегшим».

Хоча із правил маркування будуть зроблені деякі винятки, експерти міністерства сподіваються таким чином суттєво зменшити кількість хронічних хвороб серед канадців. «Погане харчування, у тому числі таке, що включає велику кількість солі, цукрів та насичених жирів, є головною причиною розвитку таких хвороб, як рак та діабет другого типу, а також інсульту й захворювань серця», - йдеться у поширеному міністерством релізі.

Усі постачальники продуктів харчування мають до 2022 року привести свою продукцію у відповідність до нових правил, промаркувавши її відповідним чином або знизивши вміст шкідливих речовин.

Додамо, що за офіційними даними двоє з п’яти канадців страждають щонайменше від одного хронічного захворювання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині врятували коня, який впав у глибоку яму. ФОТО
Наступна новина «Для мене важлива думка мешканців», - голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб
Останні новини
Схожі новини