У Ківерцях облаштували криту велопарковку на 40 місць

У Ківерцях облаштували криту велопарковку на 40 місць

У рамках національної кампанії «Велосипедом до школи» на подвір'ї Ківерцівського ліцею №4 встановили велопарковку критого типу.

Про це пише Суспільне.

Національна кампанія «Велосипедом до школи» відбулася в межах проєкту «Впровадження освіти з безпеки руху на велосипеді в українських школах», що реалізує U-Cycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва») за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

У проєкті взяли участь 140 учасників з усієї України. З них відібрали лише 15. Серед них Ківерцівський ліцей № 4, де навчається багато дітей з навколишніх сіл та доїжджають до школи велосипедами.

«Велопарковка біля ліцею стояла вже давно, але вона не була критою, вона хоч і велика, але паркомісць все одно бракувало, та й конструкція парковки була так собі», — розповів ківерчанин та організатор веломандрівок Олег Вілігурський.

Школи-переможниці проєкту, серед яких Ківерцівський ліцей №4, отримають:

  • сучасні велопарковки критого типу для довгострокового зберігання велотранспорту на 40 паркомісць;
  • набір велоінструментів;
  • два навчальні велосипеди з шоломами;
  • допомогу в облаштуванні навчального майданчика;
  • навчання і сертифікація веломенторів, методичні матеріали та менторську підтримку для 2-х вчителів.

Наразі у ліцеї вже встановили криту велопарковку. Наступним буде створення тренувального майданчика на території закладу для проведення практичних занять з безпеки руху, та підготовка веломенторів та проведення освітніх заходів для юних велосипедистів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я знаю, що загину за Батьківщину»: рідні розповіли про волинського Героя Анатолія Шевчика
Наступна новина Бабуся з Волині відсвяткувала поважний ювілей
Останні новини
Схожі новини