У Ковелі діти продавали свої іграшки, аби допомогти армії

У Ковелі діти продавали свої іграшки, аби допомогти армії

Діти на чолі з чудо-бабусею, яка бурхливу дитячу стихію направила в благодатне річище корисної діяльності, за короткий термін назбирали на потреби ЗСУ 13 тисяч гривень.

Про це пише мер Ковеля Ігор Чайка у фейсбуці.

«Ось так, просто неба, на одній з вулиць міста під наглядом дорослих і з дозволу батьків, пропонують на продаж власні іграшки і ті, що приносять небайдужі ковельчани. Збір коштів у такий спосіб розпочали в липні і менше як за місяць назбирали пристойну суму. Це при тому, що не всі дорослі з розумінням поставилися до щирої спроби дітей приєднатися до великої української родини волонтерів: і сварять, і проганяють з клаптика землі, де діти встановили прапор і розклали свої скарби. Діти ставляться до роботи відповідально: не б’ють байдики, не шкодять, «на посту» вже о 10 ранку! Декого з дітей батьки привозять на вулицю Левицького аж з Ковеля-2», – розповідає про маленьких волонтерів Ігор Чайка.

Найстаршому Романові – 13, наймолодшій Вероніці – 5! Усього в цій групі дев‘ятеро дітей.

«І на чолі та, що зуміла звичні дитячі суперечки перетворити на літо підтримки й наближення перемоги. Це пенсіонерка Любов Федорівна Гузар, не жінка, а згусток енергії! Ще й, крім того, тітка відомого співака Сашка Положинського. Себе вона називає тепер «багатодітна бабуся»», – йдеться в дописі.

Читайте також: Розповіли, як Підгайцівська громада приймала переселенців

Діти передали зароблені кошти на ремонт збитого ворожого безпілотника «Орлан», який переходить на службу до ЗСУ. «Таких залізних птахів вміє лагодити Олексій Приходько — доцент кафедри прикладної математики та механіки Луцького національного технічного університету, де цьогоріч вперше набирають студентів, які будуть вчитися в нього працювати зі штучним інтелектом, бо якраз Олексій на цьому спеціалізується. Сьогодні він був надзвичайно розчулений їхньою роботою. Каже, що  це велика відповідальність і варіантів не переналаштувати безпілотник просто немає», –  розповів Чайка.

«Ми ж із моєю командою теж долучаємося фінансово до цього ремонту. Олексій же пообіцяв порадувати юних волонтерів Ковеля результатом. Тож чекаємо з нетерпінням!», – додав на завершення.

Читайте також: У луцькому Центрі реабілітації лікують військових


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як обрати та встановити газове обладнання: поради фахівців «Волиньгаз»
Наступна новина Шацька громада має план евакуації
Останні новини
Схожі новини