У Ковелі заборонили продавати алкоголь вночі

У Ковелі заборонили продавати алкоголь вночі

Депутати Ковельської міської ради прийняли рішення про заборону продажу алкоголю у нічний час.

Про це повідомляє сайт міськради.

У документі йдеться: «З метою усунення порушень громадського порядку в нічний час доби та зменшення кількості злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння, формування в суспільстві здорового способу життя, враховуючи численні скарги мешканців міста Ковеля, для впорядкування роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом, міська рада вирішила обмежити роздрібну торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (окрім безалкогольного), у стаціонарних об’єктах торгівлі, малих архітектурних формах та у закладах торгівлі, розміщених в окремих будівлях, крім закладів ресторанного господарства, на території міста Ковеля з 22.00 до 08.00 години».

Чинність цього рішення поширюється на всіх суб'єктів господарювання на території Ковеля незалежно від форм власності, які зареєстровані в установленому порядку і мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, отриману згідно з вимогами законодавства.

Суб’єктам господарювання міста Ковеля рекомендували інформувати покупців про прийняте рішення.

Як відомо, заборона продажу алкоголю в нічний час врегульована на законодавчому рівні.

Верховна Рада України 22 березня ухвалила закон, який надає право органам місцевого самоврядування встановлювати заборону на продаж алкогольних напоїв у нічний час, а також дозволяє притягувати торговельні заклади до відповідальності (штрафувати) за порушення правил продажу алкоголю.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили, хто може очолити луцьку «Волинь» у наступному сезоні
Наступна новина Фонтан на Київському майдані у Луцьку обіцяють добудувати. ФОТО
Останні новини
Схожі новини