Фонтан на Київському майдані у Луцьку обіцяють добудувати. ФОТО

Фонтан на Київському майдані у Луцьку обіцяють добудувати. ФОТО

Для добудови непрацюючого фонтану перед будівлею Волинської облдержадміністрації необхідно близько 5 мільйонів гривень.

Про це повідомив начальник управління житлово-комунального господарства Волинської облдержадміністрації Андрій Пиріг 24 травня під час колективного прибирання біля приміщення ОДА, інформує відділ інформаційної політики.

Близько півсотні працівників облдержадміністрації вийшли на Київський майдан, аби прибрати навколо непрацюючого фонтану.

Як повідомив Андрій Пиріг, фонтан знаходиться на балансі Луцької міської ради. Побудований він ще наприкінці 90-х – на початку 2000-х років.  Зважаючи на його величезні розміри, для добудови необхідно близько 5 млн грн. Окрім того, кругленьку суму витратять й на утримання.

Тож, на переконання головного комунальника області, фонтан слід реконструювати.

Радник голови облдержадміністрації Валентин Цьось зазначив, що після прибирання, яке проведуть обласні чиновники, сюди приїдуть досвідчені спеціалісти. Їх головне завдання – підремонтувати та пофарбувати сам фонтан, який із плином часом облущився. Так він простоїть не довго, адже вже незабаром планують оголосити конкурс щодо подальшої реконструкції спорудження.

«Завдання, яке поставив голова облдержадміністрації, – зробити конкурс, що тут має бути в майбутньому. Це може бути скверик чи парк для діток, а може щось інше. Побачимо! Але зі свого боку ми розробимо креативну ідею реконструкції майдану, подамо її в місто, яке й оголосить конкурс. Ми ж зобов’язуємося знайти під це фінансування», – зауважив Валентин Цьось.

Що ж стосується термінів, то вже наприкінці серпня – на початку вересня планують приступити до виконання основних робіт. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі заборонили продавати алкоголь вночі
Наступна новина На Рівненщині активіст-порушник поскандалив із патрульними
Останні новини
Схожі новини