У Ковелі знаходиться 32 захисні споруди цивільного захисту. На початку війни було лише 15

У Ковелі знаходиться 32 захисні споруди цивільного захисту. На початку війни було лише 15

Станом на сьогодні на обліку в Ковелі знаходиться 32 захисні споруди цивільного захисту, з яких 24 - сховища та 8 - протирадіаційних укриттів. З них до початку війни лише 15 були готовими до використання.

Про це повідомив Ковельський міський голова Ігор Чайка.

По решті, за словами мера, довелося працювати вдень і вночі: знаходити, хто відповідає, об`єднувати зусилля і доводити до пуття.

«У такий спосіб були відновлені бомбосховища на Олени Пчілки — ми зв`язувалися з залізничниками, на чиєму балансі воно знаходилося, відновлювали світло, ставили двері та лавки. А також на Косачів, де ситуація була просто катастрофічна: приміщення було зовсім непридатне до використання: повністю підтоплене, довелося розблоковувати інший вхід, ставити насос для відкачування ґрунтових вод, піднімати підлогу, робити косметичний ремонт стін і стелі. Ну і двері ставити, зрозуміло», – зазначив Ігор Чайка.

«Дякую всім, хто в цей період ініціював прибирання сховищ і ми знаходили спільні рішення. Схоже, місту доведеться, виходячи з сучасних реалій, серйозно рахуватися і зараз, і в майбутньому зі станом укриттів. Ремонтувати, утримувати. А то й будувати нові — в сучасних будинках», – додав мер.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинян просять вчасно подати показники лічильника та розрахуватися за використані енергоносії
Наступна новина Луцьк та Рівне передали до Варшави майже 200 книг українською мовою
Останні новини
Схожі новини