У Ковелі зустріли евакуаційний потяг з Харківщини

У Ковелі зустріли евакуаційний потяг з Харківщини

У неділю, 26 травня, на один із залізничних вокзалів у Волинській області прибув черговий евакуаційний поїзд. Ним приїхала перша група дітей із прийомних родин із Харківщини

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Відомо, що всього на Волинь прибудуть 75 людей, серед яких пів сотні дітей. Далі 17 прийомних родин супроводжуватимуть соціальні служби. Для них організують безплатне поселення й перебування в області на три місяці, а також запропонують варіанти для подальшого перебування на безпечній території.

У пресцентрі Держслужби з надзвичайних ситуацій в області додали, що на вокзалі людей зустрічали волонтери, представники влади та соціальних служб. Рятувальники допомогли дітям і людям старшого віку зійти з поїзда, перенести речі до автобуса, психологи надали моральну підтримку для тих, хто її потребував.

"ЮНІСЕФ та партнери провели індивідуальну оцінку для кожної сімʼї, на основі якої надають фінансову допомогу кожній переміщеній особі в розмірі 10 800 гривень, продуктові та гігієнічні набори, психосоціальну підтримку", – додають у повідомленні. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянка пише вірші-присвяти загиблим військовим
Наступна новина На Волині визначили водойми, де можна відпочивати цього сезону
Останні новини
Схожі новини