У ковідному шпиталі в Боголюбах спростували інформацію ЗМІ про те, що чверть пацієнтів – вакциновані

У ковідному шпиталі в Боголюбах спростували інформацію ЗМІ про те, що чверть пацієнтів – вакциновані

З початку осені в Боголюбському шпиталі для хворих на коронавірус на лікуванні перебувало 44 пацієнти, які були вакциновані. Це становить 4,7% від усіх хворих, яких пролікували з 1 вересня, а не чверть від кількості, як про це повідомляло видання «Конкурент».

Про це у коментарі ІА «Волинські Новини» медична директора ковідного шпиталю Наталія Скальська.

Зі слів лікарки, інформацію, оприлюднену у виданні «Конкурент» про те, що чверть пацієнтів, які лікуються у госпіталі – вакциновані, не відповідає дійсності. Вакцинованими, наголосила вона, вважаються ті особи, хто отримав дві дози щеплення. Ті, хто отримав лише одну дозу, вважаються такими, хто розпочав вакцинацію.

«Я спеціально перераховувала. Всіх хворих, що поступили на лікування з 1 вересня по сьогоднішній день, було 931. З них мали вакцинацію 44 особи. Вакциновані – це ті, хто отримав дві дози. Ті, що отримали одну дозу, не рахуються вакцинованим, вони тільки почали вакцинацію. 44 особи – це 4,7 % від всіх пацієнтів, які поступили за весь період. До нас вакциновані поступають вкрай рідко, це одиничні випадки і ми їх всі знаємо. Це офіційні цифри станом на 15.00 25 листопада», – поінформувала вона.

Зауважимо, автори сюжету послалися на інформацію, оприлюднену журналістом Андрієм Гнатюком, який висвітлює, зокрема, роботу обласної клінічної лікарні і ковідного госпіталю в Боголюбах. З його слів, 23 листопада в ковідному госпіталі Волинської обласної клінічної лікарні перебував 171 пацієнт, під високими потоками кисню – 144, 8 з них один у реанімації, під апаратом ШВЛ.

«Серед усіх госпіталізованих 34 у важкому стані, 41 вакцинований: однією дозою – 27, двома дозами – 14», – повідомляв він.

Читати також: Хворі на ковід волиняни часто обманюють про своїх родичів та роботу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині викрили незаконну АЗС
Наступна новина Розповіли про стан волинянина, якому напередодні на виробництві відірвало руку
Останні новини
Схожі новини