У Крупі під Луцьком відкрили новий сучасний дитсадок

У Крупі під Луцьком відкрили новий сучасний дитсадок

У селі Крупа Підгайцівської об’єднаної територіальної громади відкрили новий дитячий садок. Ззовні він розмальований смішними звірятами, а всередині має сучасне обладнання.

Відкриття відбулось у неділю, 18 жовтня.

Тепла підлога та інклюзивне приміщення

Садок «Крупинка» розрахований на 105 місць. Завідувачка закладу Ірина Нестер каже, 60 батьків вже написали заяви з проханням, щоб діти його відвідували. Це мешканці Крупи, а також прилеглих сіл, адже, зокрема, в Підгайцях дитсадок переповнений.

«Але це точно не кінець. Щодня приходить по 2-3 людини, запитують, пишуть заяви», - каже очільниця садка.

«Крупинка» має 6 груп, з яких одна – ясельна. З дітьми тут розвиватимуть мовлення, дрібну моторику, займатимуться малюванням, фізкультурою. Повноцінно дитсадок запрацює орієнтовно за місяць.

Забудовник, засновник компанії «Бетон Брук Сервіс» Андрій Разумовський розповів, що садок збудований за останніми технологічними вимогами. Зокрема, він інклюзивний: на подвір’ї – тактильна плитка для слабкозорих, на вході немає порогів та сходів. На першому поверсі – група з спеціально обладнаним санвузлом, яку при потребі можуть відвідувати діти з інвалідністю. У закладі – тепла підлога.

«Незважаючи на погоду, сьогодні у нас дуже гарний настрій. На цей день ми дуже довго чекали. Ще одна перевага садка – його автономність: тут твердопаливна котельня, генератор, насоси для водопостачання. Він може не залежати від жодних комунальних служб», - сказав будівельник.

З його слів, будівництво тривало близько 1,5 року і коштувало 36 мільйонів гривень.

«Але на цьому потреби громади не обмежуються. Тепер думаємо, як збудувати не менш добрий дитсадок у селі Струмівка, де компанія «Інвестор» вже виділила земельну ділянку. Сподіваємось, садочки з часом з’являться у всіх селах Підгайцівської громади», - додав представник забудовника В’ячеслав Разумовський.

Садочок у Крупі всередині

На садок чекали 50 років

Сільський голова Юрій Семенюк каже, це визначний день для Крупи, адже садка тут не було близько 50 років. В колгоспний, який працював пів століття тому, ходи ще він сам.

«Коли я прийшов працювати у сільську раду у 2007 році, вже тоді гостро стояло питання нестачі місць у садочку. Працював лише один заклад на 4 групи. Пізніше ми додали ще 2, але це проблеми не вирішило. Громада потужно розвивається – Струмівка, Підгайці та Крупа забудовуються. Зрештою, частина дітей відвідує луцькі заклади і на це ми витрачаємо гроші з бюджету громади», - розповів посадовець.

Сприяв виділенню грошей на будівництво з державного бюджету народний депутат Вячеслав Рубльов:

«Нехай цей садок приносить дітям радість. Нехай вони тут вчаться патріотизму, любові до країни, поваги до батьків. Хай Господь Бог оберігає їх. Дуже радію за колектив, тому що бачу, як сяють їхні очі».

Після офіційного відкриття садок освятили.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як вибрати гірськолижні маски та лінзи: поради фахівців
Наступна новина В Україні на коронавірус захворіли вже понад 300 тисяч людей
Останні новини
Схожі новини