У лікарнях перебувають 4020 пацієнтів, яким потрібна киснева терапія - Ляшко

У лікарнях перебувають 4020 пацієнтів, яким потрібна киснева терапія - Ляшко
Фото ілюстративне

Глава МОЗ розповів Віктор Ляшко повідомив, що за неповний місяць війни в Україні було обстріляно 139 лікарень, з них 10 повністю зруйновано. Він також нагадав, що коронавірус не зник, зараз у лікарнях перебувають 4020 пацієнтів, яким потрібна киснева підтримка.

Міністр охорони здоров'я в ефірі телемарафону сказав, що напередодні вдалося звільнити бригаду екстреної допомоги, яка супроводжувала колону з Харкова і потрапила в заручники, пише ТСН.

Він також розповів, що через військові дії не скрізь забезпечується підвезення ліків і медобладнання. Також багато аптек не відкривалися через евакуацію їхніх співробітників. Але змогли переналаштувати логістичні ланцюжки, водночас в аптеках дозволили працювати студентам - і ті знову відкриваються.

За словами Ляшка, наразі, крім українських медиків, в країні працюють 155 іноземних медпрацівників. Також розгорнуто два польових шпиталі, ще один на підході.

Крім того було відпрацьовано гуманітарний коридор із країнами ЄС, куди госпіталізовують передусім дітей з онкологією. Вже відправлено 139 дітей.

Всесвітня організація охорони здоров'я (World Health Organization (WHO) підтвердила шість додаткових повідомлень про атаки на медичні заклади і медичних працівників в Україні.

"Загалом, станом на 20 березня, ми підтвердили 52 атаки за 25 днів", повідомили а організації.

Це понад дві атаки на добу.

"Це неприпустимо. Медзаклади і медпрацівники повинні бути захищені завжди", - додали у WHO.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Київщині українські воїни звільнили від окупантів Макарів
Наступна новина На Рівненщині поліцейські вилучили понад 100 автомобілів у п’яних водіїв
Останні новини
Схожі новини