У лісах на Старовижівщині мисливці вполювали вовка

У лісах на Старовижівщині мисливці вполювали вовка
Фото ілюстративне

Сліди вовків на Старовижівщині мисливці виявили в перші дні нового року. Впольований вовк заважив аж 85 кілограмів. Надалі якщо ці хижі тварини й заходили на територію, то практично не затримувались.

Тобто помічали лише сліди прохідних вовків, які мігрували в інші ліси, повідомляє Район. Стара Вижівка.

«Очевидно, що вони прийшли із Любомльщини і промишляли у нас близько трьох тижнів. За цей час встигли наробити шкоди. Зокрема, загризли козу, рештки якої були виявлені у наших угіддях. Але зрозуміло, що жертвою хижаків була не лише вона», − каже головний інженер державного підприємства «Старовижівське лісове господарство» Олександр Маркевич.

Якби не сніг, то вовки могли б у нас погостювати значно довше. 

«Їх було троє. Щоб вийти на слід, довелося вивчати повадки хижаків, враховувати з приводу організації полювання на них досвід старших колег. Так, виявляється, вовк залягає у другій половині дня. Полює вночі, а потім ще до полудня переходить з місця на місце», − продовжує Олександр Володимирович.

Мисливцям вдалося поранити вовчицю. У таких випадках інші тварини залишають її. Проте вона також не зупинилась і продовжувала свої мандри. 16 січня у полюванні на неї, яке влаштували в сьомаківських лісах, взяли участь до чотирьох десятків чоловік. Пройти за нею довелось понад двадцять кілометрів.

Хижу тварину виявили в урочищі Вижок біля так званого третього пункту Сьомаківського лісництва.

Заважила вовчиця майже 49 кілограмів. За словами Олександра Маркевича, її передали таксидермістам для виготовлення опудала. Двоє інших сіроманців, схоже, розділились і пішли далі. Сліди одного повели на Любомльщину, іншого – у напрямку на ратнівські ліси. Звідти вони, можливо, знову перекочують на територію Білорусі, звідки здебільшого і приходять до нас.

До речі, чотири роки тому у Любомльському районі за день вполювали аж шістьох вовків, а в січні 2019-го двох сіроманців застрелили мисливці на Камінь-Каширщині.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українці можуть потрапити до Польщі без карантину. Назвали умову
Наступна новина Сокири та вази з пляшок. Як луцькі військові після фронту налагоджують власну справу
Останні новини
Схожі новини