У лісах Волині - флешмоб проти поліетилену

У лісах Волині - флешмоб проти поліетилену

Волинські лісівники спільно з учнями шкіл організували масштабний флешмоб до Дня без поліетилену, який відзначили у світі 3 липня.

Учасники флеш-мобу закликали усіх зменшити викристання поліетилену, адже вироби з нього забруднюють природу, повідомляють у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. .

Способи учасники флешмобу вибрали різноманітні: відеозвернення, фото, інформаційні оголошення тощо.

 

Флешмоб "Ми за ліс без пластику разом із лісівниками Волині!". #День_без_поліетилену #лісівникиволині #volynforesters #воулмг #volynrafh #лісівникиволинімолодь

Posted by ДП Цуманське лісове господарство on Wednesday, 3 July 2019
 
Флешмоб "Ми за ліс без пластику разом із лісівниками Волині!"

Флешмоб "Ми за ліс без пластику разом із лісівниками Волині!". #День_без_поліетилену #лісівникиволині #volynforesters #воулмг #volynrafh #лісівникиволинімолодь

Posted by ДП Горохівське лісомисливське господарство on Wednesday, 3 July 2019

 

Довідково. За даними ООН, щороку у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових торбинок. При цьому щороку до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластику. Щорічно у світі виготовляють понад 13 мільярдів пластикових пакетів, тобто 300 штук на кожного дорослого. У природному середовищі поліетилен розкладається більше, ніж двісті років, а пластик - майже 450 років. Наразі про повну або часткову відмову від пластику заявили вже в понад 40 країнах світу. Серед них не тільки країни Євросоюзу, а й африканські та азійські держави. В Євросоюзі до 2021 року хочуть заборонити поліетиленові пакети, одноразовий посуд, навіть соломинки. Цю ініціативу уже підтримали понад 250 компаній відомих брендів.
В Україні зареєстровано законопроект про зменшення кількості пластикових пакетів в цивільному обігу № 9507 від 28.01.2019, який передбачає заборону реалізації поліетиленових пакетів з товщиною стінки до 50 мікрон з 1 січня 2022 року. Також законопроектом передбачено обов’язкову сертифікацію пакетів на придатність до біорозкладу (для біорозкладних пакетів) у відповідності до національних стандартів з 1 січня 2021 року.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 3 липня. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина Волинським шахтам дали 14 мільйонів гривень. Віддадуть на зарплати
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні