У лісі на Волині встановили камери. Хто «прийшов» на зйомки?

У лісі на Волині встановили камери. Хто «прийшов» на зйомки?
Нічні зйомки у Звірівському лісництві

Лісівники показали, що вдалося зняти на камери, які встановили у масивах Звірівського лісництва.

Про це повідомили у прес-службі Волинського облуправління лісового та мисливського господарства.

Волинські лісівники давно застосовують камери з метою боротьби з браконьєрством, лісопорушеннями та… стеженням за дикими тваринами. Відеофіксатори встановлені і в лісових масивах ДП «ЛМГ «Звірівське». Ці угіддя, де ведеться мисливське господарство, багаті дичиною.

Спостерігати за звичками тварин, вивчати їхні потреби або навіть упіймати на фото та відео рідкісного звіра чи птаха, про існування якого в угіддях лісівники досі навіть не знали, – мета такого спостереження.

Камери встановлюються у місцях, де звірі бувають найчастіше, – поблизу годівничок чи солонців. Пристрій бачить вдень і вночі – спрацьовує датчик, що фіксує кожен рух. Людини, тварини чи птаха.

Кріплять камеру до дерева. Вона не лише зберігає у пам’яті всі фото, а й миттєво надсилає на телефон відповідальним працівникам підприємства.

Камери є різного типу. Мають вони широке призначення у лісовому господарстві. Дуже зручно та ефективно спрацьовують у боротьбі з браконьєрами, крадіями лісу та навіть бурштинокопачами. Адже працівник лісової охорони одразу отримує сигнал і знає точні координати. Тож відповідно – оперативність виїзду на місце забезпечено. А той, хто потрапив у відеопастку, про це й не здогадується.

Результат зйомки в угіддях Звірівського лісництва

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ми постараємося це зробити класно!» - Андрій Разумовський про новий сквер у центрі Луцька
Наступна новина Уряд запровадив нову посаду: поліцейський офіцер громади
Останні новини
Схожі новини