У Луцькій громаді перейменували низку вулиць

У Луцькій громаді перейменували низку вулиць

У Луцькій територіальній громаді перейменували ще декілька вулиць. Це пов’язано з процесом декомунізації та дерусифікації назв вулиць у громаді.

Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 31 січня, під час пленарного засідання 55-ї сесії депутати Луцької міської ради. 

Отож, будуть перейменовані такі вулиці: Вороніхіна — на Ольги княгині, Даньшина - на Івасюка Володимира, Єршова - на Яремчука Назарія, Маковського - на Козяра Анатолія, Павлова - на Крата Михайла, Сєченова - на Сікорського Митрополита, а частину вулиці Сєченова (яка залишилась після перейменування) перейменували на провулок Богуна Івана, Скрябіна - на Стравінського Ігоря, Софії Ковалевської - на Олени Пчілки, Тургенєва - на Солов’їна, Щусева - на Гузара Любомира, Захарова - на Романа князя, Ландау - на Костюка Дениса, Левітана - на Ленкавського Степана, Гризодубової - на Демчинської Василини.

Крім того, обранці громади своїм рішенням змінили назву вулиці Пилипа Орлика у місті Луцьку на Орлика Пилипа гетьмана.

У селах Луцької територіальної громади вулиці теж отримали нові назви. Зокрема, у селі Прилуцьке вулицю Гордіюк перейменували на Захисників України, вулицю Єршова - на Яремчука Назарія.

У селі Милуші вулиця Тарасова називатиметься Центральна, а у селі Забороль нова вулиця отримала назву - Цегельна.

Нові назви вулиць у Луцьку будуть запроваджені з 1 березня цього року.

У визначені терміни працівники департаменту житлово - комунального господарства мають забезпечити виготовлення та розміщення відповідних інформаційних стендів, вказівників із новими назвами вулиць на будівлях Луцької територіальної громади.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку працюватиме нова Молодіжна рада
Наступна новина Захисник з Волині отримав нагороду від міністра оборони України
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні