У Луцькій міській клінічній лікарні реконструювали відділення хірургії

У Луцькій міській клінічній лікарні реконструювали відділення хірургії

Відділення загальної хірургії у КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» реконструювали вперше за 35 років.

Головний лікар медзакладу Лариса Духневич сьогодні, 16 січня, показала чиновникам та журналістам, як з залученням благодійних внесків лікарня може сама оновлювати матеріально-технічну базу.

Зокрема, вона розповіла, що у міській лікарні вдалось за підтримки спонсорів та завдяки благодійним внескам значно покращити якість надання медичних послуг і створити більш комфортні умови для перебування пацієнтів.

«У наш час всі розуміють, що медицина не може існувати лише за ті кошти, які закладає держава. Як не прикро, але за 20 гривень на день на одного пацієнта – це мізер, в порівнянні з тим, скільки насправді потрібно на лікування.

І ми сьогодні не знаємо чого очікувати від медичної реформи… Можливо, як вихід – це страхова медицина, але в наших умовах ми не можемо розраховувати на щось серйозно. Бо потреби – великі і нам би цього всього не вдалось би зробити, якби не благодійні внески та підтримка спонсорів», - розповіла Лариса Духневич.

Таким чином, у відділенні загальної хірургії зроблено капітальний ремонт: знято старий паркет і  покладено підлогу, замінено електропроводку, відремонтовано стіни і стелю у коридорах, маніпуляційну кімнату, перев’язочні та палати.

«Це все робилось поетапно. Є трошки грошей, і ми сідаємо з головним бухгалтером і рахуємо, що й куди і на що можемо використати… Поміняти двері, закупити плитку.

Ви ж розумієте скільки це коштує, але одразу і на все - у нас таких сум немає. Тому ми робимо все поетапно. У нас є своя «стройбригада», яка виконує всі ці будівельні роботи. Виділили трохи грошей – зробили кілька палат, згодом ще відшукали якісь кошти – зробили санвузол», - пояснює головний лікар Луцької міської клінічної лікарні.

Як розповів головний хірург міста Луцька та завідуючий реконструйованого відділення хірургії Володимир Лагода, ремонт був просто необхідний, адже тут постійно лікуються хворі з важкими недугами, такими як гангрена. А старий паркет клали за радянських часів фактично на пісок, що створювало постійний пил у приміщенні.

«Це вже певно 35 років тут не робився ремонт. Паркет зносився, хитався, тут були ями… неможливо працювати чи провезти каталкою хворого. Труби, каналізація, стіни… все було старе. І нарешті тут зробили ремонт. Але це робилось не за один раз – це робилось постійно, як косметичні так і нагальні та поточні ремонти.

Оновлено відділення настільки, що й годі казати. Лежать люди у сучасних світлих палатах. Так, у людей біда, але їм набагато комфортніше тепер у нас, що тут казати… Це колосальна робота зроблена», - відзначає Володимир Лагода.

У планах керівництва закладу ще багато чого, однак, за словами Лариси Духневич, поки що, через впровадження медичної реформи – усі процеси в підвішеному стані.

«Ми поки що працюємо у звичному режимі. Медична реформа наразі торкнулась лише первинної ланки медицини. Тому ми ще в очікуванні тих обіцяних змін, про які всі так говорять», - зауважує Лариса Духневич.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (2)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині помер заслужений тренер
Наступна новина «ВМБ нерухомість» пропонує 4-кімнатну квартиру у найбільшому спальному районі міста!
Останні новини
Схожі новини