У луцькому магазині продають техніку з російськими сертифікатами якості

У луцькому магазині продають техніку з російськими сертифікатами якості

У Луцьку в магазині «Comfy» продають побутову техніку з російськими сертифікатами якості, які видані у Москві сім місяців тому.

Про це пишуть ІА «Волинські новини».

Про інцидент стало відомо від покупців, яких обурив російський документ, що знаходився у коробці разом з товаром від компанії «Philips». Вияснилось, що сертифікат якості примандрував в Україну прямісінько з Москви у розпал війни. Він був виданий органом по сертифікації «Ростес Москва» 17 листопада 2022 року.

«Виробництво не російське, в компанії «Philips» немає потужностей в Російській Федерації. Сертифікати якості також не російські. Це сертифікати якості Євразійського союзу, до якого входять Казахстан, Вірменія», – пояснив ситуацію старший продавець магазину.

«У листі відповіді від компанії йдеться, що Philips бере участі у процесі імпорту товарів у країни Євразійського економічного союзу, однак за отриманою інформацією, сертифікація саме інституту Ростес єдина визнається всіма країнами учасницями євразійського економічного союзу одночасно, оскільки вони погодилися на членство у даному економічному союзі саме на таких умовах», – додають у повідомленні. 

До слова, продавець обмовився, що ці сертифікати видані ще до повномасштабного вторгнення. Та на прохання журналістів розповісти, коли техніка потрапила до магазину, як і показати на неї накладні, відмовили.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Загиблому військовому з Волині Едуарду Камардіну присвоїли звання Героя України
Наступна новина На Волині відкрили виставку «Волю захисникам Маріуполя»
Останні новини
Схожі новини