Загиблому військовому з Волині Едуарду Камардіну присвоїли звання Героя України

Загиблому військовому з Волині Едуарду Камардіну присвоїли звання Героя України

Президент Володимир Зеленський посмертно присвоїв звання Героя України з врученням ордену «Золота Зірка» 23-річному полеглому Захиснику з Волині Едуарду Камардіну.

Про це стало відомо з указу президента №387/2023.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю:

Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Камардіну Едуарду Руслановичу — капітану (посмертно)», - йдеться в указі.

Волинянин у 2016 році закінчив ліцей №1 селища Ратне ім. В. Газіна. Того ж року вступив до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, яку згодом успішно закінчив. Проходив службу у військовій частині А2980, на посаді командира мотопіхотної роти.

5 вересня 2022 року, під час наступальної операції Збройних сил України, в ході виконання бойового завдання, на межі Миколаївської та Херсонської областей капітан Камардін загинув.

«Мій син поклав своє життя за цілісність та незалежність України, був справжнім патріотом України, мужнім, хоробрим, справедливим командиром, люблячим сином, братом, вірним другом. Він заслуговує на присвоєння почесного звання «Герой України», оскільки до останнього свого подиху боронив нашу державу і віддав найцінніше - своє життя», – мама загиблого, Оксана Колотюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У бою з окупантами загинув Олександр Чемко з Нововолинська
Наступна новина У луцькому магазині продають техніку з російськими сертифікатами якості
Останні новини
Схожі новини