У Луцькому районі найбільш затребуваними є водії, продавці та електрогазозварники

У Луцькому районі найбільш затребуваними є водії, продавці та електрогазозварники

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук зустрівся із новопризначеною директоркою Луцької районної філії Волинського обласного центру зайнятості Тетяною Мов’як.

Під час зустрічі обговорили рівень безробіття у Луцькому районі, які професії затребувані на ринку праці та головні проблеми працевлаштування, – інформує Луцька райрада.

«В умовах пандемії коронавірусу до центру зайнятості звертається багато людей, але, на жаль, не усі шукають роботу. Їм потрібна виплата допомоги по безробіттю. Якщо у людини є паспорт громадянина України, то вона повинна працювати, бо з її податків будуються дороги, школи, садочки, розвивається інфраструктура країни, армія…», - зауважив голова райради Олександр Омельчук.

Як розповіла Тетяна Мов’як, станом на 1 жовтня у новоствореному Луцькому районі (без врахування Колківської громади) допомогу по безробіттю отримують 1269 осіб. Працевлаштовано протягом 9 місяців 2021 року 2424 людини.

«Причиною звільнення зараз найчастіше є те, що роботодавці скорочують чисельність працівників. Це пов’язано у тому числі із епідемією коронавірусу та загальною економічною ситуацією в країні», - наголосила директорка районної філії центру зайнятості.

З її слів, найбільш затребуваними професіями у Луцькому районі є водії різних категорій, продавці продовольчих та непродовольчих товарів, електрогазозварники, слюсарі.

Радник голови Луцької районної ради Юрій Ройко поцікавився, яким чином відбувається оновлення вакансій. Тетяна Мов’як повідомила, що цим займається відділ співпраці із роботодавцями, який оперативно дізнається про нові вакансії та повідомляє про це потенційних працівників.

До слова, мінімальна виплата допомоги по безробіттю складає одну тисячу гривень, максимальна – трохи більше 9 тисяч гривень. Усе залежить від страхового стажу, рівня заробітної плати на попередньому місці роботи тощо.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ковідному шпиталі в Боголюбах перебуває 168 пацієнтів, у реанімації – 7
Наступна новина Волинські лісівники – лідери у реалізації «мільярдної» програми посадки дерев
Останні новини
Схожі новини