У Луцькраді хочуть, щоб села платили за дітей в міських садочках

У Луцькраді хочуть, щоб села платили за дітей в міських садочках
Фото ілюстративне (джерело: Думская)

У Луцькій міській раді просять навколишні села долучитись до фінансування міських дитячих садків.

Про це стало відомо у середу, 30 січня, під час сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, раніше в міській раді вирішили не платити з міського бюджету за харчування дітей, чиї батьки не прописані або не сплачують податки у Луцьку. Тепер депутати хочуть, аби за дітей з сіл платили громади, в яких вони живуть.

«Протягом двох останніх місяців тривали переговори між Луцькою міською радою і представниками громад біля Луцька, чиї діти вчаться у міських садках. Одна з громад дала згоду на спільне фінансування ДНЗ, дві інших – близькі до того», - зауважив депутат Борис Смаль.

З його слів, села і місто повинні фінансувати садки «пропорційно». Зокрема, громади і місто тепер повинні укладати договір на спільне фінансування ДНЗ. Натомість батьки з громад, які не уклали договір з містом, повинні будуть більше платити за харчування.

Читати також: Це дискримінація, - прокуратура про ціни на харчування сільських дітей в школах Луцька

Це правило не стосується: дітей з інвалідністю, дітей-сиріт, дітей, які позбавлені батьківського піклування. А також не розповсюджується на дітей, які не зареєстровані у місті Луцьку, але відвідують заклади дошкільної освіти міста за умови, що їхні батьки або один із них:

• працює в установах, організаціях і підприємствах незалежно від форми власності, фізична особа – підприємець (їх наймані працівники), на підприємствах, які обслуговують житловий фонд міста, які сплачують податки до бюджету міста Луцька;

• учасник АТО (ООС);

- працює (служить) у військових формуваннях;

- особи, які мають статус внутрішньо переміщеної.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський – офіційно кандидат у президенти
Наступна новина Вам телефонують з банку: на Волині у чоловіка видурили 15 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини