Американська компанія заявила про 100-відсоткову ефективність своєї вакцини від коронавірусу

Американська компанія заявила про 100-відсоткову ефективність своєї вакцини від коронавірусу

Американська компанія Moderna, яка розробляє вакцину від коронавірусної інфекції, заявила про 100% ефективність препарату для запобігання важких випадків хвороби.

Зі 196 добровольців, які заразилися COVID-19 у випробуванні за участю більше 30 000 чоловік, 185 отримали плацебо, а 11 – вакцину, повідомляє Українська правда із посиланням на Reuters.

При цьому компанія повідомила про 30 важких випадків – усі у групі плацебо. Це означає, що вакцина була на 100% ефективна в запобіганні важких випадків.

Під час випробування в групі плацебо зафіксували одну смерть через COVID-19 .

У компанії  зазначають, що ефективність вакцини однакова для різних вікових, расових, етнічних і гендерних демографічних характеристик.

У 196 випадках брали участь 33 дорослих старше 65 років і 42 добровольця з різноманітних ентнічних груп.

В компанії зазначають, що подають заявку на дозвіл використання вакцини в США та Європі.

Крім того, Moderna не повідомила про нові побічні ефекти з часу свого проміжного аналізу, результати якого оприлюднили 16 листопада.

На підставі цього аналізу найбільш частими побічними ефектами були втома, почервоніння і біль в місці ін'єкції, головний біль і ломота в тілі, які посилилися після другої дози і були короткочасними.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку 1 грудня на маршрути виїдуть два екологічні автобуси
Наступна новина З початку карантину у Нововолинській лікарні звільнилося 42 працівників
Останні новини
Схожі новини