У Луцьку археологи відкрили давній храм. Знахідку законсервували, аби провести масштабні дослідження

У Луцьку археологи відкрили давній храм. Знахідку законсервували, аби провести масштабні дослідження

Волинська археологічна експедиція провела необхідні дослідження при роботах по благоустрою території Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви. Археологи виявили та попередньо дослідили унікальну споруду – Кафедральний Собор Святої Трійці – «Матір костелів на Русі». Першу дерев'яну святиню вже як Кафедральний Собор звів на цьому місці Великий Литовський князь Вітовт у 1427 році, мурований храм правдоподібно був збудований Луцьким єпископом Юрієм Фальчевським у 1545 році.

Про це на своїй сторінці повідомив археолог Віктор Баюк

«Археологічними роботами прослідковано фундамент північно-західної круглої башти, мури північної частини храму із архітектурними елементами а також амфіляду невідомих до сьогодні підземель під його вівтарною частиною. На робочих фото – фундамент північної фасадної башти Собору Святої Трійці, фундаменти мурів із контрфорсами, підземелля вівтарної частини храму», – йдеться у дописі.

Знахідку законсервують,аби надалі провести масштабні археологічні дослідження.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ковельський феномен. Як волинянин Олег Самчук заново запустив пересадку органів в Україні
Наступна новина У Києві загорілася Києво-Печерська лавра. Що відомо
Останні новини
Схожі новини