У Луцьку побиті машини рівняють без шпаклівки і фарби. Як саме? Яка ціна? Скільки часу?

У Луцьку побиті машини рівняють без шпаклівки і фарби. Як саме? Яка ціна? Скільки часу?

Град чи каштан зробив у вашому авто «ямку»? Якась нездара пом'яла бік на парковці? Відкривали двері і гепнули їх об стовпчик? Розуміємо...Неприємно. Клопітно. Затратно. А головне: тепер без шпаклівки і перефарбування не обійдешся!

А от не факт! У Луцьку є спеціалісти, які вміють робити автівкам «пластичну операцію» без «оперативного втручання». Була вм’ятина, але майстер над нею «почаклував» – і на її місці знову гладенький незайманий блиск автомобільної поверхні!

Ми бачили, як працює луцький Центр кузовного ремонту «Vmyaten.net». Їхня технологія називається «Paintless Dent Repair» (англ «ремонт вм'ятин без фарбування»). Простіше — PDR. Ще простіше — «витягування».

Кому цікаво – йдемо знайомитися ближче.

Довідка. Центр кузовного ремонту «Vmyaten.net» діє у Луцьку з 2013 року. Його заснував луцький підприємець Сергій Новосад, здобувши перед тим необхідну кваліфікацію у київській компанії з ремонту авто. Наразі «Vmyaten.net» - це мережа ремонтних станцій, дві з яих працюють у Луцьку (на Мельничній,13 і на Залізничній,4) і у Володимирі-Волинському на Привокзальній, 48. Сайт: vmyaten.net

Як вирівнюють вм'ятини?

«Наша технологія грунтується на двох речах: знанні властивостей металу й фарби, а також на ювелірній майстерності наших майстрів» - каже засновник Центру «Vmyaten.net» Сергій Новосад.

Спеціаліст пояснює: лист металу, з якого зроблений автомобіль, має своєрідний «запас ходу»: під час удару він не відразу безповортно деформується, а вгинається, витягується так, що його часто без наслідків реально повернути у початкову форму.

Яким чином? Є кілька способів. Найпоширеніший і водночас найскладніший — це використання набору спеціальних шпиць. Ними майстер проходить у пустоту під вм'ятиною і вмілими, часто довгими, «міліметровими» маніпуляціями витискає метал у висхідне положення.

«Саме через такий спосіб наше заняття часто порівнюють з ювелірним. По-перше, майстер має знайти безболісний шлях до вм'ятини. По-друге, підібрати підходящу до ситуації шпицю, (у нас її називають крючком), яка здатна вплинути на метал. По-третє, мати терпіння, гострий зір і вміти робити максимально точні рухи”, - розповідає Сергій Новосад.

Інші способи вирівнювання вм'ятин — це використання вакуумних присосок, індуктивного магніту чи спеціального клею. Ці способи найчастіше — або фінальний етап «лікування» після шпиць, або спосіб усунути незначне ушкодження, наприклад, вм'ятину від удару невеликим шматком граду.

Скільки часу триває вирівнювання вм'ятин?

«Вм'ятини бувають різні - гострі, вигнуті, з цілою фарбою чи тріснутою, з «рідним» лакофарбовим покриттям чи вже перефарбованим... Ці і сотня інших факторів впливають на складність, а значить і час ремонту.

Вирівнювання найпростішої вм'ятити може тривати і 5 хвилин. Складної — кілька днів. А якщо вм’ятин на авто багато — час ремонту може обраховуватися тижнями. Зате власник отимує цілу, неперефарбовану і без шпаклівки автівку. 

Що буде, якщо майстер не зможе вирівняти вм’ятину? Ви повертаєте гроші?

Висновок про складність ремонту і ймовірні ризики майтер робить тільки після ретельного вивчення пошкодження. Якщо є ризик того, що може луснути фарба, вм’ятина вирівняється не до кінця чи «вилізуть» ще якісь проблеми — майтер обовязково попереджає.

Але зачасту, навіть попри ризики, власники погоджуються: перетворення глибокої вм’ятини в ледь помітну — це теж крутий результат. Хоча таких випадків – меншість. У більшості майстрам вдається відновити ідальну рівність поверхні.

.

Чи є вм'ятини, які ви точно не зможете витягнути?

Як правило це гострі вм'ятнини, де уже значно деформувався метал. Втім, спеціалісти все-одно радять спочатку вирівняти її за PDR-технологією, і тільки після того шпаклювати і фарбувати. Адже так площа і шар шпаклівки будуть набагато менші.

Яка ціна вирівнювання вм'ятин?

Складність (а отже й ціна) ремонту вм’ятини вираховується за детальною таблицею, де враховані, приміром, такі показники, як кількість вм’ятин на панелі, їх розмір і гострота, клас автомобіля, сплав металу панелі, обсяг робіт з розбирання та збирання салону тощо.

Чи можна вирівняти вм’ятину самому, якщо мати необхідні інструменти?

Ні. У Центрі «Vmyaten.net» стабільна частина клієнтів (до 20%) - це ті, хто намагався вирівняти вм’ятину сам або робив це у недобросовісних ремонтників. Адже, як уже було сказано вище, головна запорука успіху у вирівнюванні вм'ятин — кваліфікація, досвід і вміння майстра.

Чи можна сфотографувати вм’ятину на моїй машині і скинути вам, щоб ви сказали ціну і термін виконання роботи?

Можна. Орієнтовну оцінку так зробити можна, але в частині випадків безпосередній огляд у нас в Центрі — необхідний. Адже майстер повинен оцінити не тільки вм’ятину, а й метал, констукцію авто, можливість дістатися до пошкодження зсередини тощо.

Чи ремонтуєте ви машини на виїзді?

У Центрі «Vmyaten.net» невдовзі почне працювати послуга ремонту на виїзді. Майстер з усім необхідним обладнанням виїжджає до замовника і вирівнює вм’ятину на авто просто у нього на подвір’ї чи в гаражі.

Стежте за новинами від Центру «Vmyaten.net»!

Контакти Центру кузовного ремонту «Vmyaten.net»:

 Луцьк, вул.Мельнична, 13

+38 (050) 133 74 40 viber
+38 (096) 935 35 30

 Луцьк, вул. Залізнична, 4

+38 (095) 777 89 99 viber
+38 (098) 934 98 98

 Володимир-Волинський, вул. Привокзальна 48

+38 (095) 609 56 41
+38 (093) 680 83 23 viber

Увага! Нова локація: 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні вперше пересадили підшлункову залозу
Наступна новина МОЗ оновило карту: Луцьк вже не у «червоній» зоні, а у «помаранчевій»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні