У Луцьку бельгійці хочуть виготовляти матрацні чохли. Шукають приміщення для бізнесу

У Луцьку бельгійці хочуть виготовляти матрацні чохли. Шукають приміщення для бізнесу

Бельгійська компанія «MONKS International – Belgian National» планує розпочати на Волині виробництво матрацних чохлів для ліжок. Орієнтовний обсяг вкладення іноземних інвестицій – 3-5 мільйонів євро.

Про це йшлося під час зустрічі заступника голови облдержадміністрації Ігоря Чуліпи із представниками згаданої компанії, зокрема з генеральним директором Ремі Таком, повідомили в ОДА.

Іноземна компанія шукає у Луцьку земельну ділянку або приміщення, призначене для виробництва текстильних виробів саме на території обласного центру.

«Ми дуже раді, що ваша компанія розглядає Волинь як базу для вкладення інвестицій. Для нас важлива така співпраця, адже нові підприємства – це нові робочі місця та мільйоні інвестиції в економічний розвиток регіону.

Окрім цього, значна частина нашого населення має досвід роботи за кордоном. Впевнений, що якщо їм забезпечити гідні умови праці та гідну заробітну плату, вони із задоволенням залишаться працювати тут, на рідній землі», – звернуся до іноземних гостей заступник голови ОДА.

Генеральний директор компанії розповів, що вони уже не один рік працюють на світовому текстильному ринку. Їхні підприємства за один тиждень виготовляють близько 1 мільйона метрів тканини. Цьогоріч хочуть розпочати бізнес в Україні. Наразі обирають між Луцьком та Тернополем.

«При виборі місця для започаткування бізнесу для нас важливі декілька пунктів. Зокрема це умови оренди приміщення, а в майбутньому купівля земельної ділянки та будівництво підприємства, співпраця із місцевою владою, наявність спеціалістів у сфері текстилю, можливість навчання на базі коледжів та училищ. Також для нас важливі соціальні гарантії для працівників, такі як наявність місць у дитячих садках для працівників підприємства», – розповів Ремі Так.

За словами першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада, усі ці вимоги обласний центр Волині без проблем може гарантувати.

У місті розвинена інфраструктура, зазначив він, щороку збільшується кількість місць у дошкільних навчальних закладах, розвинена мережа позашкільних закладів, профтехучилища, коледжі готові до співпраці з іноземними інвесторами в напрямку підготовки спеціалістів.

Ігор Чуліпа розповів про переваги ведення бізнесу саме на Волині.

«Волинь – ворота у Західну Європу. Через Волинь проходять найбільші в Україні промислові потоки. Зокрема через ПП «Ягодин» проходить 50 % загальнодержавного товаропотоку, а через залізничний ПП «Ізов» понад 70%. Тому Волинь вигідний з логістичної точки зору регіон для вкладення інвестицій та ведення бізнесу», – розповів заступник голови ОДА.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки українців уже перехворіло на коронавірус? Думка лікаря-імунолога
Наступна новина Волиняни більше хворіють на застуду, ніж минулого року. Лікарі назвали причину
Останні новини
Схожі новини