У Луцьку більше не фінансуватимуть камери спостереження. ВІДЕО

У Луцьку більше не фінансуватимуть камери спостереження. ВІДЕО

У Луцьку бракує дільничих поліцейських. Раніше їх було 50, після реформи, удвічі менше. А роботи додалось: люди протягом останніх півроку частіше почали звертатися до правоохоронців у своєму мікрорайоні.

Та це не єдині проблеми. Опорні пункти де, дислокуються полісмени не в найкращому стані. На їх утримання та ремонт потрібно 3 мільйони гривень у 2018 році.

Заступник начальника Луцького відділу поліції Леонід Прокопчук: «Підтримка їх життєдіяльності за рахунок міського бюджету, оскільки це власність міста Луцька. Дана програма забезпечує сплату комунальних платежів, оренди а також поточний ремонт».

На допомогу луцьким полісменам мали б закупити спеціальні камери спостереження. У 2016 році на це виділили 2 мільйони гривень. Їх встановили на перехрестях та при виїздах з міста. Такий крок − один із перших та найважливіших пунктів програми "Безпечне місто", але з нового року цей аспект роботи не фінансуватимуть, мовляв камери не якісні.

У Житомирі камери почали встановлювати теж у рамках програми "Безпечне місто", але тут відеоспостереження прижилося. І кожного року міська рада продовжує фінансувати програму. Кажуть, що завдяки цьому − збільшилось викриття правопорушень. Останнє з них: затримання 9 осіб злочинної групи, яких підозрюють у вчиненні розбоїв.

Речниця ГУНП у Житомирській області Наталія Тимчук розповідає, що «на даний момент можна сказати, що початком викриття групи розбійників стало вивчення поліцейськими записів камери відеоспостереження, встановлених у рамках програми "Безпечне місто" у громадських містах, населених пунктів».

Програма у Луцьку діятиме і далі, але її фінансування зменшать на три мільйони. За ці гроші мали б придбати камери.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вважаю себе прозорим та зрозумілим у прийнятті рішень суддею, - Михайло Квятковський
Наступна новина Що чекає на Україну у 2018 році – прогноз астролога
Останні новини
Схожі новини