У Луцьку біля храму Всіх святих землі Волинської позрізали дерева. Місцеві мешканці не задоволені

У Луцьку біля храму Всіх святих землі Волинської позрізали дерева. Місцеві мешканці не задоволені
Місце, де позрізали дерева (фото «Суспільного»)

У Луцьку зрізали дерева вздовж пішохідної доріжки неподалік храму Всіх святих землі Волинської. Місцеві мешканці нарікають, що у місті й так мало зелені, а будинків дедалі більшає. Тим часом священик храму запевняє, що зрізані дерева були аварійні.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

«Дерева, які росли багато років, навіть десятиліття, просто зрізані. І це в місті, де у нас постійно відбувається зріз дерев у різних мікрорайонах. Місто заселяється, будинків стає все більше, а дерев усе менше. Прикро. Луцьк називає себе європейським містом, а щоб бути європейським, треба дбати про озеленення, здоров'я наших дітей», – каже Віктор Яручик, який живе неподалік.

Священник Володимир Яцишин каже, що пішохідна доріжка належить до території храму Всіх святих землі Волинської та показує документ від 19 вересня 2019 року, в якому є дозвіл зрізати 30 дерев: 19 кленів, 8 ясенів, три аличі. Він каже, що після цього двічі приїжджали поліцейські брати свідчення, бо скаржилися люди.

«Бачите, нормальне дерево одне, друге лишилося. Зрізали в основному ті, які в аварійному стані. І ще б потім сказали, що ми винні, бо це територія храму. Тому прийняли рішення їх видалити і далі облагородити. Чоловік має пожертвувати ялинки, сосни, щоб гарно їх там у ряд посадити, зробити стояночку, бо машин багато приїжджає», – каже священник.

Інспектор відділу екології міськради Олег Гелета розповідає, за яким принципом обирають дерева, що зрізують:

«Спочатку надходить звернення, тоді виїжджає комісія, оглядає дерева та складає акт – чи потребує видалення чи відмовний акт. Після цього збирається комісія, голосується і приймається або позитивне, або відмовне рішення. Є можливий нахил дерева, є дуплистість, трухлявість, всихання скелетних гілок, наявність омели. Може бути перестійний вік».

Він каже, що торік видали дозвіл зрізати 2 031 дерево, посадили тисячу.

Старший інспектор сектору комунікації ГУ Нацполіції Волині Олег Плазовський повідомив, що було звернення щодо зрізаних дерев. На місце виїжджали патрульні, встановили законність дій комунальників, кримінальну справу не відкривали.

Читати також: На Волині вирізали ясени і тополі вздовж дороги, яку проклали Радзивілли

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обирають найпривабливіше місто України. На якому місці Луцьк
Наступна новина В Азовському морі Росія захопила судно з українцями
Останні новини
Схожі новини