У Луцьку будуть пункти обігріву на випадок, якщо місто лишиться без опалення

У Луцьку будуть пункти обігріву на випадок, якщо місто лишиться без опалення

Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів про підготовку до зими та що робитимуть у разі, якщо ворог навмисне руйнуватиме інфраструктуру й Луцьк бодай частково опиниться без газу та опалення.

Про це мер говорив в інтерв’ю для «Еспресо».

«На жаль, не виключаємо такого розвитку подій (навмисного руйнування інфраструктури, – ред.)  і робимо все, що від нас залежить. За бюджетні гроші стараємося замінити максимум аварійних мереж. І працюємо по проєкту з організацією USAID, за яким  отримаємо чималу кількість приладів для встановлення вуличних пунктів обігріву. На сьогодні це – єдине, що можна зробити», – зауважив Ігор Поліщук.

Читайте також: Волинянам радять вже запасатися дровами на зиму

Також він розповів, що переведення котелень на електрику є неможливим як із фінансової точки зору, так і з точки зору потужностей компаній, які постачають електроенергію.

«Ми досліджували це питання і робили запит у "Волиньобленерго". У них немає таких потужностей, щоб забезпечити електроенергією наші котельні в разі їхнього переходу на електрику», – каже Поліщук.

Крім того, мер розповів, що досліджували ситуацію з торфом, щоб перевести хоча б частину котелень на нього.

Читайте також: Понад 40 родин у Луцькій громаді безоплатно отримають дрова

«Це також потребуватиме значних затрат, довгий час триватимуть проєктні роботи. Тому з економічної та технічної точок зору це наразі фактично неможливо. Відтак ми будемо готові до встановлення багатьох вуличних пунктів обігріву, якщо не дай Боже таке станеться. У нинішніх реаліях це, мабуть, єдиний можливий варіант», – підсумував Поліщук.

Читайте також: Попереду найскладніша зима для України. До чого варто готуватися


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Легалізація порно та еротики в Україні: що думають лучани
Наступна новина Волинь втратила ще одного Героя
Останні новини
Схожі новини