Легалізація порно та еротики в Україні: що думають лучани

Легалізація порно та еротики в Україні: що думають лучани

Нещодавно петиція до президента Володимира Зеленського про легалізацію порнографічної діяльності в Україні набрала 25 тисяч голосів, необхідних для її розгляду.

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» вирішили дізнатись, що про мету петиції думають лучани.

За 38 днів під петицією «Про легалізацію еротики та порно на території України» підписалися 25 103 громадяни. Тепер звернення має розглянути президент України Володимир Зеленський.

«Не підтримую. Я вважаю, що все має бути в певних рамках, у певній дозі для молоді й так само в певній дозі і в віці до сорока, бо то тоже, що хоч виробляють: і на вулиці, і вдома, і де хочеш... Знаєте чого? Подивишся на нашу молодь, на наше телебачення – нічого, крім сексу...», – ділиться думкою лучанка літнього віку.  

Автор петиції, Тарас Сіромський, аргументує звернення тим, що більшість розвинених країн не мають заборон на порнографічну діяльність. Вважає, що всі, хто хоче зніматися в порно, продовжують це робити за кордоном.

«Підтримую. Люди все одно це дивляться. Чому б не легалізувати?», – констатує інша лучанка.

На думку автора петиції, заборона порнографічної діяльності лише шкодить економіці України, адже податки громадян, які могли б надходити до державного бюджету, сплачують іншим країнам, де такої заборони немає.

«В Україні цей закон (про заборону порнографії в Україні) ухвалювали з міжнародними зауваженнями, він порушує свободу слова. Крім того, він не має жодного сенсу, адже усі, хто хоче зніматись у порно – може виїхати за кордон і підіймати економіку іншим державам. А суди за його порушення нагадують середньовіччя, що бентежить українців і шокує іноземців», – наголошує Сіромський у петиції.

Один з опитаних чоловіків каже: «Я взагалі не знав, що воно не легалізоване було. Нейтрально ставлюсь. Хто хотів подивитись і так би подивився».

 «Я думаю, що ні. Все-таки йде війна. На мій жіночий розум, я б сказала, що це лишнє. Зараз треба, щоб перемога швидше була. Помагати армії, солдатам...» – ділиться опитана.

Автор петиції звертає увагу на те, що така заборона породжує корупцію, адже законодавство чітко не визначає, що саме можна вважати порнографією, а що – еротичним контентом, який є дозволеним.

«50 на 50. Тому, що воно все одно процвітає закулісно. Треба, щоб воно було по справці, чисто... Чи треба легалізувати порно? Може й ні... А секс – так», – ділиться думкою літній лучанин.

Крім того, у зверненні наголошується на тому, що заборона порнографії гальмує «рух України до цивілізованих держав». Натомість легалізація такої діяльності – «ідеальний шанс» для деяких людей продовжувати сплачувати податки до держбюджету, вважає автор петиції. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Воєнний стан продовжили на три місяці
Наступна новина У Луцьку будуть пункти обігріву на випадок, якщо місто лишиться без опалення
Останні новини
Схожі новини