У Луцьку будуть тролейбуси з кондиціонерами і usb-портами

У Луцьку будуть тролейбуси з кондиціонерами і usb-портами

Луцьк купує 29 нових тролейбусів. Це низькопідлогові 12-метрові тролейбуси, кожен з яких матиме кондиціонер і usb-порти для заряджання мобільних пристроїв. Перших шість тролейбусів мають прибути у вересні.

Про це повідомив перший заступник луцького міського головим Григорій Недопад.

Передбачено поетапну передачу тролейбусів партіями по шість одиниць. Першу партію мерія планує отримати у вересні.

Тролейбуси матимуть оригінальний дизайн і маркування, що по стилю відповідатимуть Луцьку.

«Нові тролейбуси – тихі, екологічні й економічно вигідні, вони споживатимуть удвічі менше електроенергії. Один такий тролейбус замінить орієнтовно 2,5 маршрутки» - запевнив чиновник.

«27 квітня відбудеться остаточне підписання контракту із підприємством ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс», яке визнане переможцем тендеру на постачання нових тролейбусів. Уже відбулася передконтрактна зустріч, на якій ми обговорили технічні питання і внесли необхідні зміни до контракту. Важливо, що разом із тролейбусами отримаємо і всі необхідні запчастини та інструменти для їх подальшого технічного обслуговування і експлуатації» – повідомив Недопад.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки залученню коштів Європейського інвестиційного банку із відсотковою ставкою менше двох відсотків річних.

«Участь у тендері взяли два підприємства, «Богдан Моторс» запропонувало більш вигідні умови для Луцька й надало всю необхідну документацію та сертифікацію» – інформує Григорій Недопад.

«Ми уже починаємо працювати над наступною фазою іншого проєкту, який дасть можливість придбати ще 30 тролейбусів, 5 із яких будуть оснащені автономним ходом» – запевнив перший заступник луцького міського голови.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус на Волині. Де виявили нових хворих
Наступна новина На в'їзді у Нововолинськ облаштують контрольні пункти. Впускатимуть лише тих, хто там проживає
Останні новини
Схожі новини