У Луцьку дістали понад 80 магнітних кульок із сечових міхурів двох хлопців

У Луцьку дістали понад 80 магнітних кульок із сечових міхурів двох хлопців

Двом волинянам 15 та 16 років з сечових міхурів дістали магнітні кульки.

Про це інформують на фейсбук-сторінці Волинської обласної дитячої клінічної лікарні.

«В останні роки наш медичний заклад зіткнувся з проблемою сторонніх тіл не лише ШКТ (шлунково-кишкового тракту) та ТБД (трахеобронхіального дерева), що часто траплялося й раніше, але і сторонніх тіл сечового міхура, які в минулі роки були казуїстикою. Ця, так би мовити, свідомо набута патологія несе неабияку небезпеку для юних пацієнтів, про наслідки якої вони не задумуються.

За останні три місяці в нашому закладі успішно було прооперовано два ідентичні випадки евакуації магнітних кульок з сечового міхура хлопчиків віком 10-15 років. В обох випадках було виконано цистотомію міні-лапаротомним доступом з подальшим вилученням 62 та 24 магнітних кульок. Післяопераційний період у цих пацієнтів пройшов без ускладнень, і вони були виписані додому у задовільному стані», – йдеться у дописі.

Медики закликають батьків приділяти більше уваги своїм дітям, пояснювати та застерігати від небезпеки та й зрештою, не купувати іграшок, які не підходять дітям за віком, особливо начинених магнітами.

Читати також: Хірургія одного дня. Які послуги можна отримати безплатно


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік та маршрут поїзду «Ківерці-Коломия» тимчасово змінять
Наступна новина В Україні за добу виявили 38 257 хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини