«Уся команда боролася за наше малятко», – луцький нейрохірург про порятунок 11-річної лучанки

«Уся команда боролася за наше малятко», – луцький нейрохірург про порятунок 11-річної лучанки

У Волинський обласній клінічній дитячій лікарні вилікували одну з найскладніших пацієнток за останній час. 

Про це на своїй сторінці розповів дитячий нейрохірург Михайло Ловга. 

«Сьогодні виписуємо одну з найскладніших пацієнток за останній час. Дівчинку, яка пережила дві складні операції на головному мозку з приводу масивної емпієми («гною») в лівій (домінуючій) півкулі. До операцій - грубе порушення свідомості (кома)… Після важких операцій - слабкість в правих кінцівках, відсутність мови. Важко описати весь процес лікування і що ми передили разом з батьками… Дні в реанімації, щоденні очікування пробудження… Тоді виговорювання поодиноких букв, тоді коротких слів, разом з цим спроба рухати кінцівками…», – розповів лікар.

Читайте також: Діти скидалися по цукерці. Луцькому нейрохірургу зворушливо подякував пацієнт

Дівчинку виписують через 6 днів після реконструктивної операції на черепі, яка й була останнім етапом лікування. Як стало відомо з власних джерел, дівчинці 11 років, проблеми зі здоров’ям у неї розпочилася ще восени. Ймовірно, це можуть бути наслідки коронавірусної хвороби, яку вона перенесла у жовтні. 

«І не змогла піти дівчинка додому, щоб не сказати слова вдячності - «дякую, Михайло Іванович, що вилікували мене» і вдобавок слова від ридаючої матері «дякую, що врятували мою дочку»… Після таких слів неможливо не зронити сльозу, адже випадок був справді неймовірно складний. Уся команда лікарів нашої лікарні, особливо реанімаційне відділення на чолі з Радчуком Юрієм боролася за наше малятко разом з нами. І наша Настуня повністю відновилась)) Говорить - не переговориш, рухає усіма кінцівками і все в неї взагалі добре!) Такі випадки надихають рухатись вперід», – підсумовує Михайло Ловга. 

 

Читати також: Нейрохірург зібрав 700 тисяч гривень на ремонт операційної: «Я не вірив, що держава допоможе»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Свобода» вимагає від Погуляйка не призначати на посаду ексрегіонала
Наступна новина В центрі Луцька автобус на переході збив велосипедистку
Останні новини
Схожі новини